NaslovnicaVijestiManchester United postigao dogovor od 60 miliona eura za Sanchesa

Manchester United postigao dogovor od 60 miliona eura za Sanchesa

Manchester United postigao dogovor od 60 miliona eura za Sanchesa. Crveni đavoli su bili veoma uporni što se tiče 18-godišnjeg veznjaka Benfice. Trenutno su u razgovorima oko njegovom prelaska i navodno su došli do ‘džentlmenskog sporazuma’.

Manchester United postigao dogovor od 60 miliona eura za Sanchesa

Manchester United je postigao dogovor za dovođenje Benficinog tinejdžera Renato Sanchesa, prema pisanju Recorda.

Razgovori sa portuglaskim igračem za mogući transfer u ljeto je napredovao i sada je to ‘džentlmetnski sporazum’ sa Benficom.

Džentlmenski sporazum je izraz pod kojim se podrazumijeva neformalni i pravno nesankcionirani sporazum između dvije ili više stranaka.

Obično se sklapa usmeno, prilično rijetko pismeno, a vrlo često i prešutno kao dio unaprijed ustaljenih običaja ili bontona.

[su_netbet_cura]

U svoj esenciji džentlmenski sporazum se oslanja na koncept časti, odnosno u slučaju njegovog kršenja, za razliku od ugovora, ne postoje nikakve pravne sankcije.

United će platiti oko 40 miliona eura unaprijed za visoko ocijenjenog 18-godišnjaka, iako će konačna naknada rasti i do 60 miliona eura sa dodacima.

Rođen u Lisbonu, Sanches se pridružio mladom sastavu Benfice u 2006. godini, još kad je imao devet godina. Oktobra 2015. godine, debituje za prvi tim, gdje je ušao kao zamjena za Jonasa u 74. minuti u pobjedi protiv Tondele, rezultatom od 4-0.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!