NaslovnicaVijestiManchester United se rješava Shawa i dovodi Brazilca za 90 miliona eura

Manchester United se rješava Shawa i dovodi Brazilca za 90 miliona eura

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho je, prema pisanju engleskih medija, poručio upravi kluba kako želi dovesti lijevog beka Juventusa Alexa Sandra, koji bi mu konačno riješio probleme na toj lijevoj strani.

Manchester United dovodi Alexa Sandra

Cifra koju bi ‘Crveni vragovi’ morali izdvojiti za zvijezdu ‘Stare dame’ je nevjerovatnih 90 miliona eura.

Brazilca je tokom proteklog ljeta pratio veliki rival Manchester Uniteda Chelsea, ali iz Juventusa su jasno poručili kako on nije na prodaju.

Ipak, prema izvještajima iz Italije, Alex Sandro je poslao zahtjev klubu da ga pusti da ode iz kluba ove zime, te tako ispuni san i konačno zaigra u Premier ligi.

Manchester United dovodi Alexa Sandra?

I dok još uvijek Antonio Conte nije odustao od bivšeg igrača Porta, danas su se pojavile informacije kako se u utrku uključio i Mourinho, te mu je Sandro prva želja ove zime.

Portugalski stručnjak navodno smatra kako bi mu 26-godišnji Alex Sandro riješio sve probleme na poziciji lijevog beka.

Ove sezone, Mourinho je na toj poziciji većinom koristio krilnog igrača Ashleya Younga, ali problem mu predstavlja to što on ima 32 godine i neće još dugo moći igrati na najvišem nivou.

Druga opcija, Luke Shaw, po svemu sudeći će uskoro napustiti Old Trafford. Otkako je Mourinho došao u klub, Shaw nije u njegovim planovima. 22-godišnjak je skupio tek tri nastupa ove sezone, od čega je samo protiv Spartak Moskve prije nekoliko dana odigrao svih 90 minuta.

Navodno će klub napustiti već ove zime. Za njega je zainteresovano nekoliko premierligaša, a cijena koju će morati platiti će iznositi oko 15 miliona eura.

Njegova najizglednija sljedeća destinacija mogao bi biti Tottenham Hotspur, koji još uvijek nije siguran da li će uspjeti zadržati Dannyja Rosea, koji je već nekoliko puta javno priznao kako želi otići. Pored Tottenhama, interes za Shawa su pokazali i Southampton i Everton.

Manchester United će sutra odigrati veliki gradski derbi protiv vodećeg Manchester Cityja. To će biti vrlo bitna utakmica za Mourinhov tim, koji će u slučaju pobjede smanjiti zaostatak na pet bodova, te tako ostati u utrci za titulu prvaka Premier lige.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!