NaslovnicaVijestiManchester United: Već četiri mjeseca znamo koji klub će preuzeti Pep Guardiola

Manchester United: Već četiri mjeseca znamo koji klub će preuzeti Pep Guardiola

Već četiri mjeseca znamo koji klub će preuzeti Pep Guardiola, rekli su čelnici sa Old Trafforda. Manchester United je znao da će Pep Guardiola na kraju ove sezone preuzeti Manchester City, a ne klub sa Old Trafforda.

Već četiri mjeseca znamo koji klub će preuzeti Pep Guardiola

Izvještaji su prošle sedmice tvrdili da su se čelnici Manchester Uniteda sastali sa Guardiolom u Parizu kako bi razgovarali o preuzimanju Crvenih đavola u ljeto.

Bivši trener Barcelone je rekao da će na kraju sezone napustiti Bayern i da ide za Premier Ligu, što je navelo Engleske klubove da se jagme za Guardiolu.

Izgleda da Old Trafford neće biti njegova sljedeća destinacija, međutim, Mirror je napisao da je Manchester United znao, već četiri mjeseca, da će Guardiola preuzeti Manchester City, gdje će zamijeniti Manuel Pellegrinija.

Kažu da je Unitedu rečeno već u septembru da ne gube vrijeme sa trenutnim trenerom Bayerna, zbog čega je klub tako oštro negirao sastanak koji je navodno bio u Parizu prije par dana.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

Manchester United se sada suočava sa problemom ‘šta uraditi sa Van Gaalom?’. Holandski trener je pod sve većim pritiskom nakon poraza od Southamptona jučer, a mogao bi čak da bude oslobođen svojih dužnosti i prije nego što se završi sezona.

Jose Mourinho je rekao da bi bio oduševljen preuzimanjem Manchester Uniteda i on bi mogao da sjede na klupu Old Trafforda odmah, jer je trenutno bez kluba.

Prisustvo dva bivša zvaničnika Barcelone, Txiki Begiristaina i Ferran Soriano-a u Manchester Cityju stoje iza odluke Guardiole da preuzme najljućeg rivala Manchester Uniteda.

Unitedova nespremnost da dovede Mourinha je uglavnom došla zbog toga što su htjeli da dadnu Van Gaalu još jednu šansu. Odbor kluba sa Old Trafforda, gdje navodno ima i više od nekoliko zabrinutih zbog Mourinhove nesposobnosti da ostane u jednom klubu više od 3 godine je dovelo do toga da se još uvijek ne donose ishitrene odluke oko njegovog dovođenja u klub.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!