NaslovnicaVijestiManchester United želi dovesti maestralnog veznjaka iz La Lige

Manchester United želi dovesti maestralnog veznjaka iz La Lige

Manchester United želi dovesti maestralnog veznjaka iz La Lige. Crveni đavoli su obnovili svoj interes u Sevillinu zvijezdu Ever Banegu. Prema pusanju The Suna, United je zainteresovan za dovođenje talentiranog veznjaka na Old Trafford do kraja ovog mjeseca.

Manchester United želi dovesti maestralnog veznjaka

Crveni đavoli su često bili povezani sa Banegom, a sad izgleda da je Louis van Gaal napokon spreman da napravi formalan pristup.

Banega, koji je stigao u Sevillu u augustu 2014. godine, prošle godine je pomogao klubu u Europa Liginom uspjehu.

Postigao je šest golova ove sezone sa dvije asistencije i mogao je dodati tim brojkama još, ali imao je mnogo problema sa koljenom.

27-godišnjaku ugovor ističe u junu i tek treba da se dogovori sa Sevillom oko produženja ugovora.

Argentinac, koji je igrao u Copa America 2015, trenutno zarađuje 71.000 funti sedmično, ali bi mogao da poveća tu zaradu ukoliko bi se preselio na Old Trafford.

Banega ima pravo da potpiše sporazum o predugovoru sa Manchester Unitedom i mogao bi stići besplatno ukoliko se ne dogovori sa Sevillom oko novog ugovora.

Mirror tvrdi da bi maestralni veznjak mogao biti novo pojačanje Van Gaala u januarskom prelaznom roku.

Rođen u Rosariju u provinciji Santa Fe, Banega je prošao kroz školu fudbala Boke Juniorsa i doživio da sa samo 18 godina debituje u seniorskoj konkurenciji slavnog argentinskog kluba. Nakon odlaska saigrača iz veznog reda Fernanda Gaga u Real iz Madrida januara 2007., iako mlad igrač, Banega je proglašen za njegovog nasljednika.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

Banega je svoj profesionalni debi imao u pobjedi od 4:0 protiv Atletiko Banfilda 10. februara 2007. godine. Prvog aprila iste godine, nakon samo nekoliko odigranih mečeva, dobio je ovacije, prilikom napuštanja terena na La Bombonjeri.

Petog januara 2008. Banega se seli u Španiju i potpisuje ugovor sa Valencijom na pet i pol godina. Visina trensfera iznosila je oko 18 miliona eura. Debitovao je 13. januara u porazu (0:1) od Atletica iz Madrida, na meču na kojem je nastupio u drugih 45 minuta.

U sezoni 2008/09. Banega je pozajmljen u Atletico Madrid. Za Jorgandžije je debitovao ulaskom sa klupe u prvom kolu grupne faze Lige šampiona u pobjedi 3:0 nad PSV Ajndhovena. Međutim, nije uspio da se nametne i izbori mjesto u prvih jedanaest madridske ekipe, čak je 26. oktobra 2008. zaradio crveni karton na gostovanju protiv Villareala kao i 18. januara 2009. protiv Almerije.

U sezoni 2010/11. Banega je odigrao 28 utakmica (19 kao starter, postigao dva gola) i pomogao Valenciji da se plasira na treće mjesto i obezbjedio mesto u Ligi šampiona. Međutim, 19. februara 2012, zadesila ga je nezgoda, tako što ga je pregazio sopstveni auto pri čemu je polomio tibiju i fibulu lijeve noge, što je za njega predstavljalo prevremeni završetak sezone. Klub je u javnosti potvrdio da je Banega doživeo automobilsku nesreću nakon odlaska s treninga, dok su španski mediji izvještavali da se sve odigralo na benzinskoj pumpi i da je Argentinac zaboravio da podigne ručnicu, zbog čega je auto krenuo i prešao mu preko lijeve noge.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!