NaslovnicaVijestiManuel Pellegrini trenersku karijeru nastavlja u Rusiji

Manuel Pellegrini trenersku karijeru nastavlja u Rusiji

Odavno je poznato da će Manchester City na kraju sezone preuzeti sadašnji trener Bayerna, Pep Guardiola koji već ima pojačanja koja želi dovesti na Etihad. Dolaskom Pepa Guardiole, iz kluba će otići aktuelni trener Manuel Pellegrini. Čileanski stručnjak će nakon Cityja najvjerovatnije preuzeti klubu ruskog Zenita.

Manuel Pellegrini

Aleksander Panov, bivši igrač ruskog Zenita koji je ostavio neizbrisiv trag u ovom klubu, rekao je da je Pellegriniju ponuđena plata od 3,5 miliona eura godišnje. Panov je isto tako dodao da će Zenit pretrpjeti mnogo izmjena u igračkom kadru nakon završetka ove sezone, ali isto tako garantuje da neće biti ništa slabiji. Rusi su već ranije najavili odlazak Andre-Villasa Boasa koji je u klubu od 2014. godine. Prije Zenita, portugalski 38-godišnji trener je vodio Tottenham Hotspur, Chelsea, Porto i portugalsku Academicu. Villas-Boas važi za jednog od najmlađih trenera u vrhunskom europskom fudbalu.

“Biće promjena, ali sa Pellegrinijem Zenit neće biti slabiji. On je napravio dobar posao u Cityju i pokazao je da je vrhunski trener osvajanjem Premiershipa i Liga kupa. Ima pobjednički mentalitet koji sadašnji trener Zenita nema”, rekao je Panov za novinarsku agenciju Reuters.

Zenit ove sezone ne igra kao što se od njega očekuje. Iako su najvrijednji tim u ruskoj Premier ligi nalaze se tek na 4. mjestu sa 37 bodova u 21 odigranoj utakmici. Ispred Zenita nalaze se Loko, Rostov i CSKA. Zenitu je dugogodišnji sponzor ruski naftni gigant Gazprom tako da je Zenit jedan od stabilnijih timova u Rusiji, a plata Manuelu Pellegriniju neće predstavljati veliki problem ruskom klubu. Vrijednost cijelog tima procjenjuje se na oko 196 miliona eura, a najvrijedniji igrač je Hulk čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 37 miliona eura.

Zenit je ove sezone igrao i najveće europsko klupsko takmičenje, Ligu prvaka, ali su zaustavljeni u osmini finala kada ih je izbacila portugalska Benfica ukupnim rezultatom 3-1.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!