NaslovnicaVijestiManuel Pellegrini: Zlatan Ibrahimović će biti hit u Premier ligi

Manuel Pellegrini: Zlatan Ibrahimović će biti hit u Premier ligi

Trener Manchester Cityja Manuel Pellegrini podržao je Zlatana Ibrahimovića u njegovom mogućem dolasku u Premier ligu, koji će se vjerovatno desiti ovog ljeta.

Zlatan Ibrahimović će biti hit u Premier ligi

Ibrahimović je ove sezone postigao nevjerovatnih 30 ligaških golova, a u posljednjoj odigranoj utakmici je postigao hat-trick protiv Nice u pobjedi od 4-1.

34-godišnji napadač, kojem ugovor sa “Parižanima” ističe ovog ljeta, izjednačio je svoj rekord po broju postignutih golova u francuskom prvenstvu u sezoni, a ukupno je ove sezone postigao 38 golova u svim takmičenjima.

U posljednje vrijeme je švedski reprezentativac povezivan sa prelaskom u veliki broj engleskih klubova nakon što mu istekne ugovor sa PSG-om krajem sezone.

Pellegrini je podržao njegov mogući dolazak na otok, te dodao da će biti veliki hit u Premier ligi.

“Igrači Zlatanovog kvaliteta mogu igrati u bilo kojoj ligi. Igrao je dobro u Italiji, Francuskoj, te u Španjolskoj u velikom timu kao što je Barcelona. On je vrhunski igrač i siguran sam da će i ovdje biti vrlo uspješan.”

Bivši trener Real Madrida prisjetio se trenutka kad je Ibrahimović sjajnim golom odlučio El Clasico i donio pobjedu svom timu u studenom 2009. godine.

Barcelona je te sezone osvojila La Ligu sa tri boda više od Real Madrida, a Čileanac je dobio otkaz, iako je njegov tim tada osvojio 96 bodova, što je bio klupski rekord.

“Postigao je sjajan gol u tom El Clasicu kad sam bio trener Real Madrida, a on igrao za Barcelonu. Bio je to sjajan volej lijevom nogom i izgubili smo 1-0 tada od Barcelone. Igrami smo dobro, ali on je odlučio utakmicu prekrasnim golom. To je bila jedina utakmica u kojoj je moj tim igrao protiv njega.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!