NaslovnicaVijestiManuel Pellegrini: Znam sva dešavanja u Real Madridu!

Manuel Pellegrini: Znam sva dešavanja u Real Madridu!

Trener Manchester Cityja Manuel Pellegrini upozorio je čelnike Real Madrida da ima mnogo prijatelja koji mu odaju informacije iz tog kluba pred uzvratni susret polufinala Lige prvaka.

Znam sva dešavanja u Real Madridu

Tim iz Premier lige će otputovati na Santiago Bernabeu u srijedu, nakon što je u prvom susretu rezultat glasio 0-0 na Etihadu.

Pellegrini je izjavio da je znao da će Cristiano Ronaldo propustiti prvu utakmicu, te je upozorio Madriđane da je dobro obaviješten o dešavanjima u svom bivšem klubu.

“Imam mnogo prijatelja u Španjolskoj. Uvijek nastojim imati što više informacija o protivničkom timu prije svake utakmice. Na sastanku sa igračima jutro pred utakmicu protiv Real Madrida, rekao sam im da Ronaldo neće igrati”, rekao je Čileanac za engleski The Mirror.

“Znam sva dešavanja u Real Madridu i znam detalje Cristianove povrede, koja možda i nije toliko velika. No, bit će im teško preuzeti rizik jer ne znaju koliko može izdržati. Mogao bi igrati samo pet minuta i onda propustiti ostatak sezone, te pogoršati stvar.”

“Ono što se dogodi u sljedeća četiri dana će im pomoći u donošenju odluke. Ukoliko Ronaldo bude imao bilo kakve šanse za igranje, ja ću to znati.”

Pellegrini očekuje daleko više ofanzivniju izvedbu Zidaneovog tima, koji je jučer savladao Real Sociedad rezultatom 1-0, te ostao u borbi i za titulu prvaka La Lige. Međutim, dodao je i da će njegov tim također ići na pobjedu, te ostvariti svoj cilj, odnosno, prolazak u finale.

“Ovo je dvoboj od 180 minuta i oni znaju da moraju napasti u ovoj uzvratnoj utakmici. Siguran sam da ćemo vidjeti drugačiji Real Mdrid, mnogo ofanzivniji. No, mi ne putujemo u Madrid kako bismo se branili. Pokušat ćemo postići gol od samog početka utakmice. Plan je braniti se i napadati, i ne razmišljati samo o određenim igračima, već o cijelom protivničkom timu.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!