NaslovnicaVijestiMaradona izjavio što misli o šansama za Messijev povratak u reprezentaciju Argentine

Maradona izjavio što misli o šansama za Messijev povratak u reprezentaciju Argentine

Diego Armando Maradona, legenda argentinskog nogometa i osvajač SP 1986, misli da Lionel Messi neće promijeniti svoju odluku o povlačenju iz reprezentacije, s obzirom na nemoć rukovodstva argentinske nogometne federacije (AFA).

Maradona

Peterostruki osvajač Zlatne lopte objavio je povlačenje iz nacionalnog tima u junu, poslije poraza nakon jedanaesteraca u finalu Copa America Centenaria od Čilea, promašivši udarac sa bijele točke. To je bio treći poraz Argentine u finalima, u tri godine.

Bivši trener Sao Paula Edgardo Bauza, koji je zamijenio Gerarda Martina na kormilu ‘La Albicelestea’ ovog mjeseca, otputovao je u Španiju da bi razgovarao o Messijevoj budućnosti, ali Maradona vjeruje da se uzdanica Barcelone neće predomisliti.

”Mislim da će Messi reći “ne” Bauzi. Možda griješim, ali to je moje mišljenje”, rekao je Maradona Radio La Redu.

Messijevo ‘zbogom’ dresu reprezentacije stiglo je samo nekoliko dana nakon što je prokomentarisao nacionalni savez (AFA) kao “katastrofu” na svom zvaničnom Instagram nalogu, neposredno nakon odlaganja timskog leta za New Jersey, na finale Copa Americe.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Maradona vjeruje da su poslednje razmirice, uz samo tri pobjede iz šest kvalifikacionih utakmica za SP 2018, produbljenje problema unutar rukovodećeg tijela argentinskog fudbala.

“Izuzetno smo loši. Rizikujemo da propustimo prvenstvo u Qataru”, kazao je nekadašnji kapiten Argentine. “Nikada nisam vidio tako loše rukovodstvo.”

“Ono što se desilo sa Messijem razotkriva šta se oduvijek dešavalo. Kako to da su porodice čelnika saveza komfornije od igrača?”

Maradona je objavio da traži istragu poslovanja argentinskog saveza, opisujući AFA kao ”mafiju”.

Argentina je doživjela razočaranje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, pošto je eliminisana već nakon grupne faze, nakon remija sa Hondurasom (1:1).

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!