NaslovnicaVijestiMaradona se slikao sa dresom Crvene Zvezde

Maradona se slikao sa dresom Crvene Zvezde

FK Crvena Zvezda pohvalio se na društvenim mrežama slikom Diega Armanda Maradone sa crveno-bijelim dresom, sa brojem 10 i njegovim imenom.

dresom

Jedan od najboljih, a po mišljenju mnogih i najbolji, nogometaš svijeta svih vremena Diego Armando Maradona slikao se s dresom Crvene Zvezde.

“Od danas imamo novo pojačanje. Bar u navijačkom smislu. Vjerujemo da ćete prepoznati ovog gospodina”, stoji na facebook stranici srpskog prvaka.

Legendarni Maradona dobio je crveno-bijeli dres s brojem 10, koji je obilježio njegovu kompletnu karijeru.

Mnogi smatraju omalenog Argentinca najboljim nogometašem svih vremena. Predvodio je svoju zemlju do naslova na Svjetskom prvenstvu 1986. godine, te do finala na SP 1990. Dres nacionalnog tima nosio je 91 put, postigavši 34 gola. U svojoj bogatoj i uspješnoj karijeri nastupao je za Argentinos Juniors, Bocu Juniors, Barcelonu, Napoli, Sevillu i Newell’s.

Podsjetimo, Maradona je još kao igrač imao priliku da se sretne sa Zvezdom. Kao prvotimac Barcelone, 1982. godine igrao je protiv kluba sa Marakane u četvrtfinalu Kupa kupova. Katalonci su na stadionu Crvene Zvezde slavili s 4:2, a utakmicu je obilježio upravo Maradona fenomenalnim golom u 47. minuti utakmice.

Devet godina kasnije beogradski klub ostvario je najveće uspjehe u svojoj povijesti, popevši se na krov Europe, pobjedom nad Olimpique Marseilleom u finalu Kupa europskih prvaka u Bariju, nakon udaraca sa bijele točke.
Uvjerljivom pobjedom nad čileanskim Colo Colom u Tokiju (3:0), Zvezda je objedinila europsku i svjetsku titulu, te tako postala jedini klub iz istočne Europe kome je to pošlo za rukom.

Crvena Zvezda je jesenji dio prvenstva u Superligi Srbije okončala na čelnoj poziciji, sa 6 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Partizana.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!