NaslovnicaVijestiMarc Bartra: Najbolja uspomena iz Barçe? Treniranje sa igračima od kojih možeš...

Marc Bartra: Najbolja uspomena iz Barçe? Treniranje sa igračima od kojih možeš nešto naučiti

Marc Bartra, bivši igrač Barcelone, ljetos je prešao u Borussiju Dortmund zbog nedostatka minuta u katalonskom klubu. Bartra za tu odluku smatra da je najbolja u njegovom životu, ali ujedno i najteža.

marcbartrasportingclubedeportugalvborussiavqcynf42gujx

Bartra je svoju karijeru i počeo u Barceloni, gdje je u omladinskom pogonu bio od svoje 11. godine. Prvo je igrao za Barcelonu B od 2009. do 2012. godine, a onda debitovao i u prvom timu u kojem je igrao 59 utakmica i postigao 5 pogodaka.

Na pitanje novinara koja je njegova najbolja uspomena iz katalonskog kluba, španjolski štoper je odgovorio da je to treniranje sa saigračima od kojih svaki dan možeš nešto novo naučiti. Bartra smatra da je to nešto posebno.

“Najbolja uspomena iz Barcelone? Treniranje sa igračima za koje znaš da su najbolji na svijetu i od kojih svakog dana možeš nešto novo naučiti. Biti u mogućnosti da učiš, ne samo na utakmicama, već i na treninzima… To je nešto posebno. Uvijek sam se trudio da pratim sve što rade, da od njih učim i na terenu i izvan njega.”

Novinari nisu propustili priliku da ga upitaju i da li mu nedostaje Barça na što je on odgovorio da mu nedostaje, kao i Camp Nou.

“Naravno da mi nedostaje Barcelona, nedostaje mi Camp Nou. Međutim, odluka da odem iz Barcelone je najbolja u mom životu, ali i najteža.”

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!