NaslovnicaVijestiMark Hughes: Prosječni trener koji se obogatio sopstvenim OTKAZIMA!

Mark Hughes: Prosječni trener koji se obogatio sopstvenim OTKAZIMA!

Donedavni trener Southamptona, Mark Hughes, dvaput je dobio nogu od svog poslodavca ove godine, a istovremeno ti otkazi su bili pravi balzam za njegov džep.

Velšanin Mark Hughes je u dobi od 55 godina, stari maček u trenerskom poslu jer je od 1999. godine, odnosno kada je zaapočeo svoju avanturu na klupi reprezentacije Walesa, praktički kontinuirano u tom poslu. Hughes je imao mnogo uspjeha, ali je njegova krivulja u posljednje vrijeme naglo pala, pa je tako već dva puta ove godine prijevremeno završio svoj posao.

Rivaldo: “Znam zbog čega je Modrić dobio Zlatnu loptu”

U prošloj je sezoni nakon pet godina morao napustiti klupu Stoke City, a ove godine, nakon manje od pola sezone, dobio je “nogu” i iz ekipe Southamptona.

Dvije “noge” u jednoj godini zvuče kao pravi trenerski krah i sramotu , no ova priča ima i drugu stranu. Engleski mediji izvještavaju kako je Hughes do sada u svojoj karijeri zbog prijevremenih prekida ugovora zaradio nevjerovatnih 18 milijuna funti!

Stoke i Southampton nisu jedine ekipe koje su morale platili Hughesu uručivanje otkaza, nego je ista sudbina zadesila i Manchester City te Queens Park Rangers, koji su također prerano završili poslovanje s Hughesom.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!