NaslovnicaVijestiMarouane Fellaini: Možemo osvojiti Premier ligu

Marouane Fellaini: Možemo osvojiti Premier ligu

Veznjak Manchester Uniteda, Marouane Fellaini, izjavio je da svi u klubu vjeruju Louisu van Gaalu, te inzistira da mogu do titule prvaka Premier lige.

fellaini

Tim sa Old Trafforda svoju sljedeću utakmicu će odigrati u subotu protiv Bournemoutha nakon što su u srijedu poraženi od Wolfsburga (3-2), te tako eliminisani iz Lige prvaka. Taj rezultat je bio još jedan u nizu loših rezultata Van Gaalovog tima, koji je u posljednjih 11 utakmica slavio samo tri puta. Čak pet utakmica se završilo rezultatom 0-0, a njihov defanzivni pristup je naišao na kritike mnogih medija u Engleskoj.

Iako igraju veoma loše i postižu malo golova, “crveni vragovi” se nalaze na četvrtom mjestu, iza Leicestera, Arsenala i Manchester Cityja, te za prvim na tabeli zaostaju samo tri boda. Fellaini nije razočaran, te je, štaviše, mišljenja da ova sezona može biti uspješna za njega i njegove suigrače.

[su_bet365_200_bonus_mali]

Upitan od strane novinara da li United može do prvog trofeja u posljednje tri sezone, on je odgovorio: “Da, naravno. Trenutno smo u top četiri, još uvijek smo u igri. Iza nas je težak mjesec, ali moramo se nastaviti boriti. Mi smo Manchester United i očekivanja od nas su visoka.”

“Trenutno smo fokusirani, znamo šta radimo. Vidjećemo kako će se stvari odvijati. Siguran sam da će golovi doći, kao i bolja igra. Vjerujemo treneru, njegovoj filozofiji i moramo nastaviti ovako.”

Belgijski reprezentativac, otkako je stigao u Manchester, nije se uspio u potpunosti nametnuti kao prvi izbor u veznom redu, ali je optimističan i nada se da će vremenom situacija biti bolja.

“Nisam igrao na početku ove sezone jer sam imao suspenziju od tri utakmice. Nakon toga sam ulazio i igrao po 20, 30 ili 45 minuta, ali to je nogomet. Trener odlučuje ko će igrati, ali sam siguran da će moje vrijeme doći i da ću pokazati koliko sam dobar. Želim pomoći timu. Prošle sezone sam postigao mnogo golova i igrao dobro, nadam se da ću to ponoviti.”

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!