NaslovnicaVijesti"Martial bi trebao biti treći izbor Manchester Uniteda u napadu"

“Martial bi trebao biti treći izbor Manchester Uniteda u napadu”

Bivši igrač Manchester Uniteda Paul Scholes mišljenja je da bi Anthony Martial trebao biti druga ili treća opcija u napadu njegovog bivšeg kluba.

Martial bi trebao biti treći izbor Manchester Uniteda u napadu

20-godišnjak je stigao na Old Trafford prošlog ljeta iz Monaca u transferu vrijednom čak 60 miliona funti, a u 36 nastupa u svim takmičenjima postigao je deset golova.

No, bivši engleski reprezentativac vjeruje da u eri Sir Alexa Fergusona tako mladi igrač ne bi igrao u prvom timu.

“Martial je mlad igrač koji će postati vrhunski napadač” izjavio je Scholes za Daily Mail.

“Međutim, kao 20-godišnjak, on bi trebao biti drugi ili treći izbor u napadu.”

Scholes je komentarisao i poraz Manchester Uniteda od strane Liverpoola rezultatom 2-0 u osmini finala Europa lige, koji je znatno smanjio šanse “Crvenih vragova” za igranje u Ligi prvaka sljedeće sezone.

“Liverpool je briljirao, bili su deset puta bolji od Uniteda. Bili su veoma kvalitetni. Kod Uniteda, svi igrači su završili izvan svojih pozicija. Memphis je skoro igrao na lijevom beku!”

“United nije imao kontrolu na sredini terena. Ni sa Michaelom Carrickom nisu uspjeli preuzeti tu sredinu terena, Liverpool je bio vrlo dobar. Memphis je bio jako loš. U utakmicama protiv velikih timova, njegova kvaliteta ne dolazi do izražaja.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!