NaslovnicaVijestiMartial: Želim da budem kao ove dvije legende Manchester Uniteda

Martial: Želim da budem kao ove dvije legende Manchester Uniteda

Želim da budem kao ove dvije legende Manchester Uniteda, rekao je francuski internacionalac. Anthony Martial je otkrio da idealizuje dva bivša igrača i legende Manchester Uniteda, Eric Cantonu i Patrice Evru.

Želim da budem kao ove dvije legende Manchester Uniteda

Napadač je napravio masivan utjecaj, nakon što se preselio na Old Trafford iz Monaca i postigao deset golova na početku sezone.

Francuski internacionalac želi da postane legenda kao što je to i njegov zemljak uradio u Unitedu.

“Cantona je zaista bio legenda ovdje, a on je pravi primjer za mene”, rekao je Martial za Daily Express.

“Bio je to veliki igrač. Također imate i Pat Evru koji živi u istom gradu kao ja u Francuskoj i imao je samo lijepe riječi da mi kaže o klubu.”

“Rekao mi je da je to bio klub šampiona, klub koji iznad svega drugoga želi da pobijedi i otkako sam došao, osjetio sam to isto i sam. Nadam se da ćemo ove godine uspjeti da osvojimo neki trofej.”

[su_bet365_live_koeficijenti][su_bet365_tennis_live_stream][/su_bet365_live_koeficijenti]

Unatoč stalnim poređenjima sa Arsenalovom legendom Thierry Henryjem, Martial smatra da se njegova igra znatno razlikuje od bivšeg igrača Topnika.

“Došli smo iz istog grada i dijelimo iste početke u ovoj igri. Mnogo su me poredili sa njim.”

“Iako ja stvarno ne mislim da smo toliko slični kada igramo. Uvijek je lijepo kada vas porede sa velikim igračem i nadam se da ću jednog dana dostići nivo koji je ostvario Henry.”

Martial je u zadnje vrijeme poboljšao i svoj engleski jezik i zahvalio se Morgan Schneiderlinu za njegovu podršku.

“Postepeno, pokušavam da govorim engleski malo više, ali sada ga razumijem mnogo bolje. Opet, do mene je da komuniciram na engleskom jeziku sa svojim saigračima.”

“Od samog početka Morgan mi je uvijek pomagao i pokušavao da prevede, ali sada mnogo bolje razumijem, tako da se stvari sa jezikom popravljaju.”

United se vraća u akciju Premiershipa u subotu kada putuju na stadion Svjetlosti da se suoče sa Sunderlandom.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!