NaslovnicaVijestiMata: Igrao bih za manje novca, nogometaši zarađuju previše

Mata: Igrao bih za manje novca, nogometaši zarađuju previše

Nogometaš Manchester Uniteda Juan Manuel Mata izjavio je da nogometaši mnogo novca zarađuju i poručio da bi rado pristao na mnogo manju plaću ukoliko bi u tom sportu bilo manje biznisa. Španjolski veznjak ističe da ne voli biznis stranu u nogometu, već samo igru i sportsko nadmetanje.

Mata

“Nogomet je vrlo dobro plaćen na vrhunskom nivou. Izgleda kao da živimo pod “staklenim zvonom” jer ostatak društva zarađuje smiješnu svotu u odnosu na nas. U svijetu nogometa te plaće su normalne, ali u usporedbi s 99,9 posto Španjolske i ostatka svijeta, zarađujemo nenormalno mnogo”, rekao je Mata gostujući na španjolskoj televiziji.

Španjolski veznjak ističe da ne voli biznis stranu u nogometu, već samo igru i sportsko nadmetanje.

“Rado bih pristao na smanjenje plaće ukoliko bude manje biznisa u sportu.Vrlo dobro smo plaćeni i nekad misliš da nije velika razlika kada ti netko ponudi nešto bolje uvjete.

“Plaši me koliko su nogometaši zaštićeni, ne živimo normalan život”, naveo je Mata, osvajač titule prvaka Europe i svijeta sa reprezentacijom Španjolske.

Mata ističe da nogometaši ne dijele život kao ostali građani i dao primjer svojih prijatelja.

“Stvarni život žive moji prijatelji. Oni su morali tražiti posao, prijavljuju se za socijalnu pomoć, emigriraju … To je normalan život, za razliku od nogometaša”, zaključio je Mata, koji u Unitedu trenutno tjedno zarađuje 140.000 funti.

Juan Mata je u Manchester Unitedu od 2014. godine i od tada je 95 puta nastupao za tim iz Manchestera, u tih 95 utakmica postigao je 24 gola i zabilježio 18 asistencija. Prije Uniteda nastupao je za Chelsea gdje je nastupio 135 puta uz 32 gola i 58 asistencija. Karijeru je počeo u Valenciju čiji je dres nosio 174 puta.

[su_sportingbet_euro2016]

Trenutna vrijednost Mate prema sajtu transfermartk.de je 34 miliona eura. Mata isto tako može da se pohvali sa pet osovjenih treofeja u karijeri. Najznačniji njegov trofej svakako je Svjetsko i Europsko prvenstvno sa Španijom, te trofej Lige prvaka sa Chelseajem, a sa Sevillom je osvojio i špansko prvenstvno. 27-godišnjak ima ugovor sa Unitedom do 2018. godine.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!