NaslovnicaVijestiMateo Kovačić se vraća na Apeninsko poluostrvo?

Mateo Kovačić se vraća na Apeninsko poluostrvo?

Hrvatski reprezentativac, Mateo Kovačić prošlog ljeta je stigao u Real Madrid iz Intera za čak 29 miliona eura, ali izgleda da bi se ponovo mogao vratiti u italijanski klub, pišu španski mediji.

Mateo Kovačić

Kako stvari stoje, Mateo Kovačić se neće još dugo zadržati u madridskom klubu gdje ionako ima malu minutažu, a trener ‘Kraljevskog kluba’ Zinedine Zidane u posljednje vrijeme dosta više minuta daje Casemiru u veznoj liniji prvog tima nego Mateo Kovačiću. Casemiro je dosta fizički bolji i jači u ofanzivi, što je presudno za takav potez Zidanea. Pored toga, Toni Kroos i Luka Modrić su zazidali svoje mjesto u prvom timu, tako da je Kovačić osuđen na klupu.

Marca navodi da su za Kovačića zainteresovani Tottenham i Sevilla koji bi hrvatskom igraču dali mnogo više minuta nego što to daje madridski tim. Tottenham će sledeće godine igrati u Ligi prvaka, što je odlično za Matea ako ode tamo, a Sevillu napušta Banega koji je ključni veznjak tima, on će otići u Inter.

[su_sportingbet]

Pored Seville i Tottenhama, još jedan klub je zainteresovan za Matea Kovačića, a to je Milan. Tamo ga želi dovesti predsjednik kluba Silvio Berlusconi koji Kovačića vidi kao idealnu osobu u formaciji 4-3-1-2.

Kovačićev Real igra u subotu veliki ‘El Clasico’ u kojemu vjerovatno neće dobiti previše minuta, no i ako ih dobije to će biti odlično za njega, jer samo odabrani imaju priliku nastupi u najvećem svjetskom fudbalskom derbiju.

Tržišna vrijednost Kovačića procjenjuje se na oko 20 miliona eura. 21-godišnji Kovačić je karijeru počeo u Ebelsbergu u Austriji, zatim prelazi u tamošnji LASK. Tu se zadržao 8 godina te se vratio u Hrvatsku, u Zagreb gdje je nastupao za Dinamove mlađe selekcije. Za prvi tim Dinama debitovao je 2010. godine. Zagrebački tim 2013. godine radi sjajan posao, te prodaje Kovačića Interu za čak 11 miliona eura.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!