NaslovnicaVijestiEvo kako je Matić prokomentirao eurogol protiv Crystal Palacea

Evo kako je Matić prokomentirao eurogol protiv Crystal Palacea

Manchester United je bio na konopcima nakon 48. minute utakmice u Londonu, gubio sa 2:0, ali je u dramatičnom finišu ipak došao do trijumfa, a slavlje “Crvenim vragovima” donio je eurogol Nemanje Matića.

U posljednjem meču 29. kola Premiershipa, Crystal Palace je golovima Townsenda u 11. minuti i Aanholta u 48. držao prednost od dva gola, ali je povratak Uniteda nagovijestio Chris Smalling pogotkom u 55. minuti, da bi izjednačio Romelu Lukaku u 76. (pritom se namještajući za šut cijelu vječnost, uz potpuno neshvatljivo lošu reakciju domaćih defanzivaca).

Konačni preokret u sudijskoj nadoknadi zaključuje Nemanja Matić svojim prvim golom u dresu Crvenih vragova, i to na kakav način, sjajnim projektilom sa dvadesetak metara, za trijumf od 3:2.

[su_premierleague]

Nemanja Matić zna šta je eurogol. S novim malim nogometnim remek-djelom, ukrasio je pobjedu svog Manchester Uniteda protiv Crystal Palacea (3:2). Debitantski pogodak u dresu “Crvenih vragova” došao je u najslađem i posljednjem trenutku, u nadoknadi meča, pošto je prethodno United gubio 2:0.

Na kraju je u 91. minuti sijevnula ljevica Nemanje Matića, koji je sa 20 metara pogodio lijevi kut vratara Palacea. Neopisiva radost za Matića, koji je izazvao erupciju oduševljenja gostujućih navijača u južnom dijelu Londona.

 

Uzalud vam trud naftaši – ponovno ste zapeli u osmini finala!

ZVANIČNO: Poznat razlog smrti kapitena Fiorentine Davide Astorija!

“Šta ću… Mada moram priznati da nisam htio da je šutnem baš onako”, bila je prva izjava Nemanje Matića odmah poslije utakmice koja će sigurno dugo pamtiti.

A potom je došao niz događaja koji su izazvali dodatni smijeh svih u Manchester Unitedu. Dok su se brojne TV ekipe i novinari pisanih medija “otimali” o Matićevu izjavu na Selhurst parku, pored srpskog asa prolazio je menadžer Jose Mourinho, koji ga je “diskretno” upitao:

“Zašto traže izjavu baš od tebe? Nisi valjda ti igrač utakmice?”

“Gospodine, valjda nisam…”, odgovorio je Matić.

Reprezentativac Srbije je ove sezone jedan od najvažnijih igrača Uniteda, nakon dolaska iz Chelseaja. Odigrao je 38 utakmica, a jučer je bio najzaslužniji za Manchesterov povratak sa ivice ambisa.

“Sretan sam što sam postigao prvi gol za Manchester United. Znam da to nije moj posao, ali drago mi je što sam donio tri boda” dodao je Matić.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!