NaslovnicaVijestiMats Hummels zatražio transfer od čelnika Borussije Dortmund

Mats Hummels zatražio transfer od čelnika Borussije Dortmund

Borussia Dortmund potvrdila je na svome zvaničnom Twitter profilu da je njihov defanzivac Mats Hummels zatražio transfer u narednom prijelaznom roku. Hummelsova želja je da se na ljeto pridruži Bayernu.

Mats Hummels

Dortmund je u svome saopštenju na svome sajtu i Twitter profilu rekao da je Hummels zatražio transfer, ali da prvak Bundeslige, Bayern još nije napravio ponudu za njemačkog reprezentativca.

Klub iz Dortmunda je takođe potvrdio da Mats Hummels nema otkupnu klauzulu. U svome saopštenju navode: “Igrač Mats Hummels objavijestio je Klub da želi napustiti Borussiju kako bi se na ljeto pridružio Bayernu iz Minhena od sezone 2016/2017.

“U tom kontekstu vodstvo Borussije Dortmund je odlučilo da realizacija takvog transfera ovisi da Bayern ponudi izuzetno vrijednu ponudu Dortmundu koja održava veliki značaj ovog igrača u nogometu. Trenutno nema ponuda iz Bayerna.”

“Borussia Dortmund bi takođe istaknula da otkupna klauzula još nije dogovorena, takođe nijednog drugog igrača iz redova Borussije. Hummelsa ugovor veže za klub do 30. juna 2017. godine.”

27-godišnji njemački defanzivac je u Borussiji od januara 2008. godine i od tada je 297 puta nastupao za ‘Milionere’ i postigao je 25 golova. On je došao upravo iz Bayerna, gdje je za prvi tim nastupio svega dva puta, a uglavnom je igrao za rezerve u periodu od 2005. godine do 2008.

Hummels je produkt škole nogometa Bayerna, a prvi put je u bavarski klub došao kao šestogodišnjak. Prvi profesionalni ugovor je potpisao 19. decembra 2006. godine. Prvi meč u Bundesligi odigrao je 19. maja 2007. godine kada je njegov tim slavio na svome stadionu sa 5-2 protiv FSV Mainza 05.

[su_sportingbet_premier_league]

Hummels je takođe 46 puta nastupio za reprezentaciju Njemačke, protivničke mreže pogađao četiri puta, i bio je član tima koji je osvojio Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!