NaslovnicaVijestiLothar Matthäus: Kako on da uči nekog nogometu?!

Lothar Matthäus: Kako on da uči nekog nogometu?!

Lothar Matthaus, bivši njemački reprezentativac i svjetski prvak iz 1990. godine, iznenađen priznanjem njemačkog nogometaša i pita se kako on da uči nekog nogometu.

Ono što mediji u Njemačkoj kategoriziraju kao hrabro priznanje – izjavu Pera Mertesackera o pritisku i strahovima koje je osjećao u profesionalnom nogometu i kako se to na njega odražavalo, legendarni Lotar Matthaus kritizira i ističe da ga ne razumije.

Mertesacker je istaknuo da u profesionalnom nogometu postoji neljudski pritisak, da je često osjećao napade panike, da se na izvjestan način radovao ozljedama jer je to bio jedini način da se odmori i distancira od svega, kao i to da je mu je u izvjesnoj mjeri laknulo kada je Njemačka završila svoje sudjelovanje na Svjetskom prvenstvo 2006. godine.

[su_tenis_live_streaming]

“Uvijek sam bio više deprimiran kada sam bio povrijeđen, jer sam uvijek želio igrati. Nijedan nogometaš ne želi biti povrijeđen. Naravno da smo pod određenim pritiskom i da nas javnost promatra.

“Imao sam teške ozljede koje su zahtijevale dug oporavak. Pritisak je bio veći za onog ko je bio povrijeđen kada je opet morao da se vrati u formu, pritom nadajući se da se vrati na ono na čemu je bio prije ozljede. Pritisak čovjek sâm sebi stvara, on ne dolazi od drugih”, istaknuo je Matthaus.

Veliki transfer na Parku prinčeva: Cavani napušta klub, njegova zamjena košta 120 miliona eura!

Imate 15 godina i odbijete ponudu Chelseaja! Šta vam se desi nakon 5 godina?! Ne bi ste ni zamislili

Mertesacker je također rekao da se “u međuvremenu prestao da mari i da je radije sjedio na klupi, pa čak i na tribinama”. Dodao je da će se na oproštajnoj utakmici u svibnju “s više od 30 godina osjećati se slobodno po prvi put u svom životu”.

Po završetku karijere on će se uključiti u rad Arsenalove nogometne akademije, a ono na što će upućuje omladince je da ne smiju sve da stave na kartu nogometa i da zbog toga zapostave školu – stav na koji je Matthaus također uputio kritiku.

[su_tenis_live_koeficijenti]

“On sada može reći ‘Drago mi je da je gotovo, započeću novi život. Ne osjećam pritisak kao ranije, imam više vremena za sebe i za svoju obitelj, sada je sve ok’. Ali kako će on nastaviti obnašati dužnost u nogometu? Čujem da planira raditi u nogometnoj akademiji.

“Kako će on jednom mladom igraču moći objasniti što je profesionalnost kada kaže da postoji previše pritiska? To jednostavno ne ide jedno s drugim”, smatra nekadašnji njemački reprezentativac i dodaje:

“U reprezentaciji, također, niste dužni igrati, a on je to svojevoljno činio. Mogao se povući ako je pritisak bio tako velik”, zaključio je Matthaus.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!