NaslovnicaVijestiMAURICIO POCHETTINO OTKRIO: Evo kako planira zaustaviti Lionela Messija sutra!

MAURICIO POCHETTINO OTKRIO: Evo kako planira zaustaviti Lionela Messija sutra!

Trener Tottenham Hotspura Mauricio Pochettino na press konferenciji pred sutrašnji susret drugog kola grupne faze Lige prvaka protiv Barcelone otkrio je na koji način planira zaustaviti Lionela Messija.

Pochettino otkrio kako planira zaustaviti Messija

Spursi su u prvom kolu pretrpjeli poraz na gostovanju kod Intera, rezultat je bio 1-2, te su im potrebni bodovi iz sutrašenjeg okršaja na Wembleyu protiv španjolskog prvaka.

[su_bet365_koeficijenti]

Međutim, veliki problem Pochettinu će predstavljati mogući izostanak nekoliko zvijezda, uključujući Christiana Eriksena, Dele Allija i Jana Vertonghena. S druge strane, Barca na raspolaganju neće imati Samuela Umtitija, koji je dobio crveni karton u prvoj utakmici protiv PSV-a, dok je nastup Sergija Roberta pod znakon pitanja.

Iako nije postigao gol u posljednje dvije utakmice, Messi i dalje ima osam golova i pet asistencija u devet nastupa u svim takmičenjima ove sezone. Upitan od strane novinara kako planira zaustaviti svog sunarodnjaka sutra na Wembleyu, Pochettino je odgovorio: “Jasno je da moramo biti blizu njega kad god dobije loptu. Ukoliko mu ostavimo prostor, udaljit će se od svog čuvara. Trebat će nam timski rad sutra.”

Tottenham je iznenadio sve prošle sezone, kada je u grupnoj fazi najelitnijeg europskog takmičenja osvojio čak četiri boda iz dvije utakmice protiv Real Madrida, koji je na kraju sezone osvojio svoju treću uzastopnu titulu prvaka Europe. Ipak, Pochettino je odbio uporediti tu utakmicu protiv Real Madrida sa sutrašnjom protiv Barcelone. Rekao je: “Trenutno je stvar drugačija. Mnogi od naših igrača su igrali na Svjetskom prvenstvu, a utakmica protiv Real Madrida je bila najvažnija u karijeri za mnoge. Zatim su igrali na Svjetskom prvenstvu i sada ih nije tako lako motivirati kao što je to bilo prije godinu dana. Najvažnije je da uživaju na utakmici sutra protiv najboljeg igrača na svijetu.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!