NaslovnicaVijestiMAURIZIO SARRI DONIO ODLUKU: Evo tko će mu biti prvo pojačanje u...

MAURIZIO SARRI DONIO ODLUKU: Evo tko će mu biti prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku!

Prema pisanju engleskih medija, čelnici Chelseaja su spremni ponuditi novi ugovor jednoj od najvećih zvijezda kluba Davidu Luizu, a pored toga odlučili su dovesti i novo pojačanje Mauriziju Sarriju u zimskom prelaznom roku.

Chelsea sprema ponudu za Ruganija

Iako je nakon povratka u Chelsea iz Paris Saint-Germaina 2014. godine igrao bitnu ulogu u timu, David Luiz je prošao kroz težak period u protekle dvije sezone kada nije bio u planovima bivšeg trenera Antonija Contea.

[su_bet365_koeficijenti]

Brazilski reprezentativac je i sam priznao kako bi napustio Stamford Bridge da je Conte ostao u klubu, ali ipak do toga nije došlo. Njega je zamijenio njegov sunarodnjak Maurizio Sarri, pod čijim vodstvom je Luiz ponovo jedan od važnijih igrača u ekipi. 31-godišnjak je nastupio u svih sedam utakmica u Premier ligi ove sezone, te igrao značajnu ulogu u velikom nizu neporaženosti tokom protekla dva mjeseca.

Kako navodi Evening Standard, čelnici Chelseaja će mu, upravo na sugestiju Sarrija, ponuditi novi ugovor, s obzirom da mu trenutni ističe na kraju sezone. Pored toga, spremni su dovesti i novog centralnog defanzivca u zimskom prelaznom roku, jer će Gary Cahill po svemu sudeći napustiti klub jer nije zadovoljan minutažom. ‘Plavci’ su se tokom proteklog ljeta povezivali sa dovođenjem mladog defanzivca Juventusa Danielea Ruganija, sa kojim je Maurizio već surađivao ranije u karijeri, te je za očekivati kako će upravo njega pokušati dovesti i u januaru.

U intervjuu nakon derbija sedmog kola Premier lige protiv Liverpoola, koji je završen rezultatom 1-1, Luiz je izjavio kako bi bio i više nego sretan da potpiše novi ugovor sa klubom, te da ima sjajan odnos sa Sarrijem. Rekao je: “Razgovarao sam s njim nekoliko dana nakon što je došao. Rekao sam mu kako ću raditi naporno i pokazati mu da želim igrati. Imao sam dvije ponude, ali sam odlučio ostati. Zasigurno bih otišao da je Conte ostao. Trenutno igram redovno i uživam u tome.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!