NaslovnicaVijestiMaurizio Sarri: Nisam mogao ni pomisliti da će postati ovako dobar

Maurizio Sarri: Nisam mogao ni pomisliti da će postati ovako dobar

Trener Napolija Maurizio Sarri oduševljen je nastupima zvijezde svog tima Driesa Mertensa, te smatra da je još jednom pokazao da je svjetska klasa u pobjedi rezultatom 4-1 protiv Lazija u srijedu.

Sarri oduševljen igrama zvijezde Napolija

Napolitanci su tom pobjedom nastavili sjajnu formu ove sezone, te su trenutno vodeći u Seriji A sa maksimalnim učinkom od pet pobjeda iz pet odigranih kola.

Lazio je poveo golom defanzivca Stefana de Vrija u 29. minuti, te se na odmor otišlo tim rezultatom. Međutim, Napoli je početkom drugog poluvremena riješio pitanje pobjednika sa tri gola u samo pet minuta.

Prvo je za izjednačenje gol postigao Koulibaly, zatim je za vodstvo pogodio Jose Calejjon, da bi na scenu stupio Dries Mertens sjajnim lobom za 3-1.

Gol za 4-1, i ukupno 19. u Seriji A za tim iz Napulja, postigao je Jorginho iz penala u sudijskoj nadoknadi.

“Mertens je postigao gol svjetske klase. To je bio nevjerovatan udarac”, rekao je Sarri za Sky Sport Italiju nakon utakmice.

Saznajte bitne informacije prvi!

“On postaje sve bolji i bolji i uistinu postaje svjetska klasa. Želim od njega da bude životinja gladna golova. Iskreno, imao sam sreće jer igra sjajno otkad sam mu dao priliku u samom vrhu napada, gdje je zaigrao nakon što se Milik povrijedio prošle godine. Međutim, nisam mogao ni pomisliti da će postati ovako dobar.”

“Iskreno je velika šteta što smo otkrili da tako igra na poziciji napadača tek u njegovoj 28. godini, jer je mogao biti na vrhuncu igrajući tu poziciju dugi niz godina.”

[su_premierleague]

[su_watch_live_football]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!