NaslovnicaVijestiMAURIZIO SARRI POTVRDIO: Zvijezda Chelseaja propušta derbi protiv Arsenala zbog 'neobične' povrede!

MAURIZIO SARRI POTVRDIO: Zvijezda Chelseaja propušta derbi protiv Arsenala zbog ‘neobične’ povrede!

Trener Chelseaja Maurizio Sarri potvrdio je kako će jedna od najvećih zvijezda njegovog tima propustiti sutrašnji derbi protiv Arsenala zbog, kako kaže, ‘neobične’ povrede, a riječ je o Cescu Fabregasu.

Fabregas ne igra protiv Arsenala

31-godišnjak je odigrao 60 minuta na utakmici Community Shielda ranije ovog mjeseca, kada su ‘Plavci’ izgubili protiv Manchester Cityja, a zbog povrede koljena je propustio prvo kolo Premier lige protiv Huddersfielda.

[su_bet365_koeficijenti]

Španjolac je očekivao povratak na teren ovog vikenda za utakmicu protiv svog bivšeg kluba, ali to se neće dogoditi. Sarri je potvrdio kako će za taj susret biti dostupan Mateo Kovačić, koji je nedavno stigao na Stamford Bridge na posudbu iz Real Madrida, ali i dodao kako Fabregas neće moći odigrati cijelih devedeset minuta.

Talijanski stručnjak je na press konferenciji rekao: “Fabregas propušta ovu utakmicu. Nadam se da će se vratiti na teren sljedećeg tjedna, ali nisam siguran. Nije ništa ozbiljno, ali je imao vrlo ‘neobičnu’ povredu. Nadam se da će se vratiti treninzima sljedećeg tjedna. Osjeća bol u blizini koljena, ne u koljenu, već blizu njega.”

[su_games]

Sarri je također priznao kako je uvjeren da Arsenal može imati dobru sezonu pod vodstvom novog trenera Unaija Emeryja, za kojeg smatra da je dobar trener. Naime, izjavio je: “Mislim da je Emery vrlo dobar trener. Osvojio je Europsku ligu tri puta, te titule u Francuskoj sa Paris Saint-Germainom. Mislim da će Arsenal ove sezone biti konkurentan, borit će se za mjesto u Ligi prvaka.”

Chelsea je ovog ljeta, pored Matea Kovačića, doveo još tri pojačanja, a riječ je o veznjaku Napolija Jorginhu, koji je stigao za 57 miliona eura, novom rezervnom golmanu Robertu Greenu, koji je stigao besplatno iz Huddersfield Towna, te novom prvom golmanu Kepi Arizabalagi, koji je stigao iz Athletic Bilbaa za čak 80 miliona eura nakon što je Thibaut Courtois otišao u Real Madrid.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!