NaslovnicaVijestiMAURIZIO SARRI SAVJETOVAO INTER: Evo na koji način će pobijediti Tottenham Hotspur...

MAURIZIO SARRI SAVJETOVAO INTER: Evo na koji način će pobijediti Tottenham Hotspur u Ligi prvaka!

Trener Chelseaja Maurizio Sarri poslao je savjet Interu kako da pobijede po formi jedan od najboljih timova u Europi u ovom trenutku, Tottenham Hotspur, u Ligi prvaka u srijedu. Pred Nerazzurrima i Spursima je možda i ključna utakmica u najelitnijem europskom takmičenju ove sezone, s obzirom da će se i jedni i drugi po svemu sudeći boriti za drugo mjesto u svojoj grupi B u preostala dva kola.

Sarri savjetovao Inter

Tottenham Hotspur u ovaj susret ulazi nakon impresivne pobjede upravo protiv Sarrijevog Chelseaja u subotu, kada je rezultat glasio 3-1. Tim Maurizija Pochettina je tom prilikom prekinuo niz bez poraza ‘Plavaca’ u novoj sezoni Premier lige.

U intervjuu za Sky Italiju nakon te utakmice, Sarri je izjavio: “Inter je dobar tim, tako da se nadam da neće imati isti početni pristup kao što smo mi imali. Najvažnija stvar je zadržati ih u prvih 30 minuta, jer su Spursi tada stvarno opasni. U Interu također moraju izbjegavati gubitak posjeda na svojoj polovici terena, jer kada su u pitanju kontranapadi, Tottenham je jedna od najučinkovitijih ekipa u Europi.”

Unatoč sjajnom startu nove sezone pod vodstvom talijanskog stručnjaka, Chelsea je u potpunosti nadigran u londonskom derbiju. Sarri je priznao kako je to bilo možda i najgore izdanje njegovog tima otkako je stigao u klub: “Igrali smo loše protiv jakog protivnika. Možda je ovo bila naša najgora izvedba u sezoni, a i igrali smo na stadionu koji mi se nimalo ne sviđa. Između terena i tribina postoji ogromna udaljenost, tako da nije bilo uobičajene atmosfere na koju sam navikao na engleskim stadionima.”

Uprkos porazu, ‘Plavci’ su i dalje u borbi za titulu, te se trenutno nalaze na četvrtom mjestu u Premier ligi sa 28 osvojenih bodova nakon 13 odigranih kola. Pred njima je sada susret petog kola grupne faze Europske lige protiv PAOK-a, a već su obezbijedili učešće u nokaut fazi nakon četiri pobjede iz prethodne četiri odigrane utakmice.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!