NaslovnicaVijestiMbemba: Nisam očekivao borbu za opstanak u Newcastleu

Mbemba: Nisam očekivao borbu za opstanak u Newcastleu

Defanzivac Newcastle Uniteda, Chancel Mbemba, izjavio je da je ova sezona za njegov tim totalni promašaj, te je priznao da nije očekivao borbu za opstanak kad se pridružio klubu.

mbemba

“Svrake” su trenutno na 18 poziciji sa 17 osvojenih bodova iz 20 odigranih utakmica, a večeras ih očekuje teška utakmica protiv petoplasiranog Manchester Uniteda.

Ova utakmica je samo par dana nakon što je Newcastle izbačen iz FA Kupa u trećoj rundi od strane Watforda, što je četvrti uzastopni put da nisu uspjeli proći prvu fazu ovog natjecanja.

A Mbemba, koji je stigao za 9 miliona funti iz Anderlecta na ljeto, priznaje da je očekivao borbu za sredinu tabele kada je stigao u klub.

“Na početku sezone nisam očekivao da će tim biti na ovoj poziciji”, rekao je 21-godišnjak za engleski Mirror.

“Mislim da nitko od novih pojačanja nije očekivao da ćemo biti tu gdje jesmo. Imali smo ambiciju završiti makar u top 10, ali ova sezona je promašaj od samog početka.”

Mbemba je izjavio kako on i suigrači moraju preuzeti odgovornost zbog svoje loše forme.

“Igrači su oni koji idu na teren i bore se. Nije trener taj ili navijači koji igraju, to smo mi. Moramo preuzeti odgovornost. Moramo dati sto posto od sebe kako bismo preokrenuli ovu situaciju.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!