NaslovnicaVijestiWenger otkrio: On će me zamjeniti na trenerskoj poziciji

Wenger otkrio: On će me zamjeniti na trenerskoj poziciji

Već dugogodišnji trener Arsenala Arsene Wenger je otkrio ko će ga zamjeniti na trenerskoj poziciji, a radi se o Holanđaninu.

trenerskoj poziciji

Francuz je na klupi Arsenala već skoro dvije decenije, tačnije od 1996. godine. Wenger je s Arsenalom bez titule više od 15 godina, a ipak londonska ekipa je odlučila da produži ugovor Wengeru do 2019. godine.

Za to vrijeme Wenger će pomoći klubu da nađe adekvatnu zamjenu za njega, te je Francuz već odlučio koga bi volio za svog nasljednika.

[su_live_koeficijenti]

Naime, radi se o bivšem holandskom napadaču, te aktuelnom treneru Feynoorda Giovanniju Van Bronchorstu. On je igrao dvije godine u Arsenalu, prošle godine je osvojio prvenstvo sa Feynoordom, momćad iz Rotterdama je bila 18 godina bez osvojenog prvenstva, te Holanđanin radi odličn posao na trenerskoj poziciji.

Kako prenose mediji iz Engleske, Wenger je svojim šefovima predložio Giovannia Van Bronchorsta da ga zamjeni, te ne bi bilo iznenađenje kada bi Holanđanin postao trener Arsenala.

Prije par dana Wenger je izjavio kako bi volio da ostane na trenerskoj poziciji u Arsenalu dok mu ne istekne ugovor, te da bi onda volio da preuzme neku reprezentaciju.

“Jednog dana ću možda napraviti oni što mnogi očekuju – da napustim Arsenal, ali još uvijek želim da budem u ovom projektu, koji sam počeo prije mnogo godina. Teško je svaki dan voditi klub, ali jednog dana možda neću biti više fizički sposoban obavljati taj zadatak”, rekao je Wenger, pa nastavio:

[su_basketball_live_koeficijenti]

“Ipak, bit će to velika odluka, jer sam svoj cijeli život proveo u nogometu, ali još uvijek želim biti ovdje, ovdje u Arsenalu, jer sam tu sretan. Možda kao direkotr kluba ili kao menadžer, nije bitno.”

“Ovdje ću ostati sve dok je to moguće”, rekao je sa mnogo samopouzdanja Wenger.

Arsene Wenger je zainteresovan da bude i selektor Engleske ili Francuske.

Arsenal svoju narednu utakmicu igra protiv Burnleya u okviru Premirshipa.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!