Meč US Opena pod istragom: Kladionice blokirale okladu

Meč US Opena pod istragom. Prvi krug mečeva na US Openu između Ruskinje Vitalie Ditachenko i Švicarke Timeae Bacsinszky je pod istragom zbog sumnji da je namješten, potvrđeno je u srijedu.

Meč US Opena

Jedinica za vjerodostojnost u tenisu (TIU) je rekla da je upozorenje došlo 30. kolovoza od strane kladioničkih organzacija, tačnije od Bet365 kladionice, gdje su uočili neobičan broj uplata i zatim su blokirali okladu na klađenju uživo.

“TIU će procijeniti, prosuditi i poduzeti odgovarajuće mjere na informacije i dojave koje su primljene o susretu između Vitalie Ditachenko i Timeae Bacsinszky, koji se igrao na US Openu 30. kolovoza”, rekao je glasnogovornik u priopćenju objavljenom na AFP.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Bacsinszky, 15. nositeljica, pobijedila je 6-1, 6-1 protiv svjetskog broja 87 iz Rusije. TIU je inzistirao da uspostavljanje istrage automatski ne ukazuje na korupciju. “Važno je znati da upozorenje nije dokaz da je utakmica namještena”, rekao je glasnogovornik.

“Postoje mnogi razlozi, osim korumpirane aktivnosti, koje mogu objasniti neobične uplate na ovaj meč, kao što su nepravilne šanse postavljanja, dobro informisano klađenje, igračeva kondicija, umor i forma, uvjeti za igranje i osobne okolnosti.”

[su_bet365_200_bonus_mali]

Možemo reći da je ovo drugi poznati slučaj istraživanja Grand Slam mečeva ove sezone nakon što se sumnjalo da je namješten jedan meč mještovitih parova na Australian Openu.

Oznake: