NaslovnicaVijestiMemphis Depay već oborio rekord u svom novom klubu

Memphis Depay već oborio rekord u svom novom klubu

Memphis Depay je u Lyonu 33 dana i već je počeo obarati rekorde. Nizozemac je odigrao svih šest utakmica otkako je stigao u novi klub iz Manchester Uniteda za 22 miliona funti, ali u tim utakmicama se 23-godišnjak i nije baš proslavio.

Memphis Depay već oborio rekord u svom novom klubu

Lyon je izgubio tri od tih šest utakmica, dok je Depay upisao samo jedan gol i jednu asistenciju. No, van terena, stvari idu puno bolje za krilnog igrača. Naime, rekordan broj navijača se pojavio na njegovom druženju sa navijačima kluba jučer poslijepodne.

Lyon je na svom službenom twitter profilu objavio: “Više od 1500 navijača je došlo vidjeti Memphisa Depaya. Rekord je oboren.”

Naravno, on neće previše brinuti i obaranju ovakvih rekorda, već se fokusirati na svoje izvedbe na terenu. Nakon Lyonove posljednje utakmice, pobjede od 4-2 protiv Dijona, trener Bruno Genes je pohvalio bivšeg igrača ‘Crvenih vragova’ izjavivši: “Da je postigao gol, njegova izvedba bi bila savršena. Povratio je atletske sposobnosti, ponovo je sposoban praviti razliku u situacijama kada je jedan na jedan sa protivnikom.”

Nažalost, bez obzira koliko dobro Memphis igrao do kraja sezone, malo je vjerovatno da će se njegov tim kvalifikovati u Ligu prvaka za sljedeću sezonu.

U francuskom prvenstvu prva tri kluba na tabeli idu u Ligu prvaka, dok je Lyon trenutno četvrti. Međutim, bivši francuski prvak za trećeplasiranom Nicom i drugoplasiranim PSG-om zaostaje 13 bodova, dok vodeći Monaco ima čak 16 bodova više.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Fenerbahče odlučio istupiti iz turske lige?

0
Fenerbahče, renomirani turski nogometni klub, iznio je u ponedjeljak svoje razmišljanje o eventualnom istupanju iz nacionalne lige nakon što su njegovi igrači brutalno napadnuti...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!