NaslovnicaVijestiKONAČNO ODGOVORIO: Messi na sjajan način odgovorio na poziv Ronalda da mu...

KONAČNO ODGOVORIO: Messi na sjajan način odgovorio na poziv Ronalda da mu se pridruži u Italiji!

Lionel Messi je igrač koji je ubjedljivo privukao najviše pažnje svojim nastupima u posljednjih mjesec dana, pred početak zimske pauze. Nakon osvojenog upitnog petog mjesta u izboru za ovogodišnju Zlatnu loptu, Argentinac je ubacio u brzinu više i pokazao cijelom nogometnom svijetu kako mu je učinjena velika nepravda.

Messi odbio Ronaldovu ponudu

U tri ligaške utakmice nakon ceremonije dodjele Zlatne lopte, 31-godišnjak je postigao šest golova, a njegova Barcelona će u novu godinu ući sa prvog mjesta na tabeli. On je trenutno vodeći strijelac u ligama petice sa ukupno 14 postignutih golova, unatoč tome što nije igrao skoro mjesec dana zbog povrede ruke.

Nema sumnje kako su on i Cristiano Ronaldo ubjedljivo najbolji igrači svijeta u posljednjih više od deset godina, a mnogi ih svrstavaju u sami vrh najboljih igrača u povijesti nogometa. Iako nikada nisu osvojili Svjetsko prvenstvo sa reprezentacijama, briljiraju svojim nastupima na klupskom nivou iz sezone u sezonu. Ipak, jedna stvar zbog kojeg Messija brojni kritičari potcjenjuju je činjenica da je cijelu karijeru proveo u Barceloni, dok je Ronaldo s druge strane bio uspješan u Manchester Unitedu i Real Madridu, a nastavlja impresionirati i u dresu Juventusa ove sezone.

U nedavnom intervjuu, portugalski napadač je poslao poruku bivšem najvećem rivalu u La Ligi izjavivši kako bi mu se trebao pridružiti u Seriji A, te se i tamo dokazati, baš poput njega. Messi mu je konačno odgovorio na taj poziv, a po svemu sudeći od njegovog odlaska u Italiju neće biti ništa.

U intervjuu za Marcu, on je rekao: “Da li ću prihvatiti Ronaldovu ponudu da se pridružim Seriji A? Nije mi potrebna nikakva promjena, već sam u najboljem klubu na svijetu. Moji izazovi se obnavljaju iz godine u godinu, ne treba mi promjena kluba kako bih dobio nove izazove. Kod kuće sam i nije mi potrebna nikakva promjena.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!