NaslovnicaVijestiMessi očekuje promjene u igri argentinske reprezentacije

Messi očekuje promjene u igri argentinske reprezentacije

Reprezentacija Brazila je sinoć uvjerljivo savladala Argentinu sa 3-0 u velikom južnoameričkom derbiju u 11. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Brazil je već na poluvremenu imao 2-0 zahvaljujući pogocima Coutinha i Neymara, a konačan rezultat je postavio Paulinho u 59. minuti susreta. Sinoć je jedan od najboljih svjetskih dvojaca koji nastupaju u Barceloni, Messi i Neymar  igrali na suparničkim staranama, a nakon utakmice kapetan Argentine Lionel Messi izjavio je da njegovi suigrači nisu očekivali ovako loš rezultat i da su neophodne promjene u igri njegove reprezentacije.

lionelmessibrazilvargentina2018fifazzi0skppirqx-640-x-427

“Nismo očekivali ovako loš rezultat. Brazil je odlična reprezentacija, ali mi smo očekivali da ćemo bolje igrati. Mislim da smo prije prvog primljenog gola igrali odlično. Međutim, kada je Brazil dao i taj drugi gol, naša igra se potpuno raspala.”, riječi su jednog najboljih igrača na svijetu.

Messi kažu da su se već okrenuli sljedećoj utakmici protiv Kolumbije.

“Sada je dosta teže. Sada nam slijedi utakmica protiv Kolumbije i mi ćemo se potruditi da što bolje odigramo tu utakmicu te da pobijedimo.”

Omaleni argentinski nogometaš je svjestan da su Gaučosima neophodne promjene u igri. Messi smatra da je nedopustivo da gube bodove, pogotovo kod kuće.

“Očito je da se nešto mora promijeniti u igri Argentine. Ako ovako nastavimo, teško da ćemo se izvući iz ove situacije. Međutim, unatoč svim negativnim stvarima, mi i dalje imamo sve u svojim rukama. Ne smijemo lako gubiti bodove, pogotovo kod kuće.”

Kolumbija je jučer remizirala sa Čileom 0-0, a utakmica protiv Argentine ih očekuje za pet nada. Nakon 11 odigranih kola u kvalifikacijama u Južnoj Americi, Brazil se nalazi na prvom mjestu sa 24 boda, drugi je Urugvaj sa bodom manje. 3. i 4. mjesto zauzimaju Kolumbija i Ekvador sa 18, odnosno 17 bodova.

Čile se nalazi na poziciji play offa sa 17 bodova na svom kontu, samo jedan bod više od Argentine.

Najnovije vijesti

TIP DANA – Četvrtak 25.4: Brighton vs Manchester City

0
Za današnji tip dana smo pripremili utakmicu između Brightona i Manchester Cityja u Premier ligi. Ukoliko želite više besplatnih tipova posjetite nas na Svijet Kladjenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!