NaslovnicaVijestiMessi poručio Neymaru: Nemoj u Real, idi kod njih!

Messi poručio Neymaru: Nemoj u Real, idi kod njih!

Najbolji igrač Barcelone Lionel Messi poručio Neymaru da mu je bolje da ode u engleski klub umjesto u Real Madrid, jer bi mu bilo teško doskorašnjeg suigrača gledati u dresu najvećeg rivala.

Ljubav Neymar i PSG trajale su samo godinu dana. Sve su glasnije spekulacije o odlasku brazilskog napadača iz Pariza poslije samo jedne sezone u dresu “svetaca”, a španjolski mediji navode da je u razgovoru s nekadašnjim suigračima u Barceloni otkrio planove za nastavak karijere.

Nekadašnji nogometaš katalonskog giganta, koji je u transferu vrijednom 222 milijuna eura postao najskuplji igrač svijeta svih vremena, nema namjeru da ostaje na “Parku prinčeva” i planira u najskorijem roku “pritisne” čelnike kluba da ga prodaju.

Neymar na stolu u ovom trenutku ima dvije ponude – madridskog Reala i Manchester Uniteda, i navodno je spreman čak i na to da zaduži opremu “kraljevskog kluba”, što se nije baš svidjelo prvoj zvijezdi Barcelone Leu Messiju.

Omaleni Argentinac mu je poručio da je bolje da ode u Manchester, jer bi mu, kao prijatelju, bilo teško da ga gleda u bijelom dresu najvećeg rivala. Naravno, ukoliko se brazilski as opredijeli za dolazak na Santiago Bernabeu, Messi neće imati problem da mu se suprotsavi, bez obzira na veliko prijateljstvo.

>> Nećete vjerovati kada saznate koliko novca će na raspolaganju imati novi trener Arsenala!

>> Tri igrača koje je Manchester United želio dovesti prije nego što je Sir Alex Ferguson otišao u mirovinu

Neymar je dvaputa bio proglašen za najboljeg južnoameričkog nogometaša godine, 2011. i 2012. godine, prije nego se preselio u Europu kako bi se priključio Barceloni.

U sklopu napadačkog trija Barcelone ‘MSN’ s Lionelom Messijem i Luisom Suárezom osvojio je La Ligu, Copa del Rey i Ligu prvaka u sezoni 2014/15. Osvojio je treće mjesto za Zlatnu Loptu u 2015 godini.

U kolovozu 2017. godine Neymar se preselio iz Barcelone u francuski klub Paris Saint-Germain u transferu vrijednom od 222 miliona eura, čineći ga najskupljim igračem na svijetu i time prešavši bivši rekord Paula Pogbe koji je otišao iz italijanskog Juventusa u engleski klub Manchester United za nevjerovatnih 105 miliona eura.

Sa reprezentacijom Brazila je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, godine, Kup Konfederacija 2013. u Brazilu, te zlatnu medalju na OI u Rio de Janeiru 2016. godine. Dres Brazila oblačio je 83 puta, postigavši 53 gola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!