NaslovnicaVijestiMessi o Ronaldu: Dueli protiv njega su uvijek bili posebni

Messi o Ronaldu: Dueli protiv njega su uvijek bili posebni

Lionel Messi, zvijezda Barcelone, govorio je o duelima protiv Real Madrida dok je za Los Blancose igrao Cristiano Ronaldo, njegov najveći nogometni rival.

Napadač Barcelone Lionel Messi kaže da su susreti sa madridskim Realom imali poseban značaj dok je za “kraljevski klub” igrao Cristiano Ronaldo.

Argentinac (32) i Portugalac (34) se više od decenije nalaze na vrhu svjetskog nogometa, a njihovo rivalstvo je bilo na vrhuncu dok Ronaldo nije odlučio da pređe u Juventus ljeta 2018.

“Dok je Cristiano bio u Realu ti dueli su uvijek bili posebni. Generalno, utakmice sa njima znače mnogo, ali kad je on igrao tamo bilo je znatno više posebno. To su posebni dueli koji će se zauvijek pamtiti”, rekao je Messi u intervjuu za La Ligu i dodao:

“Nije lako ostati na takvom nivou toliko dugo i takmičiti se sa rivalom poput njega. Pritom su i Barca i Real dva najbolja tima na svijetu, uvijek su zahtjevi najveći. Vjerujem da smo pružali navijačima širom svijeta uživanje”.

U prethodnih 12 godina samo jednom neko od njih dvojice nije osvojio Zlatnu loptu. Bilo je to 2018, kad je nagrada pripala Luki Modriću.

Ove je ona otišla u ruke Messiju, koji se sa 6 trofeja usamio na prvoj poziciji liste ispred Ronalda (5).

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!