Messi strijelac najljepšeg pogotka prošle sezone!

UEFA je prije ždrijeba skupina Lige prvaka dodijelila nagrade za najljepši pogodak i najbolju obranu u prošloj sezoni Lige prvaka. Obje nagrade osvojili su igrači Barcelone koja je prošle sezone bila najbolja i stigla do naslova u najelitnijem Europskom natjecanju.

messi

Za gol sezone pobrinuo se Messi koji postigao gol Bayernu na asistenciju Ivana Rakitića, kada je povaljao Boatenga po podu i lobom svladao vjerojatno najboljeg vratara današnjice Neuera.  Bio je to pogodak u prvoj polufinalnoj utakmici Barcelone i Bayerna koja je završila 3:0. Messijev gol slavio je ispred onog Cristiana Ronalda Liverpoolu i Ramsyevog Galatasarayu.

Za obranu sezone ponovno su se pobrinuli igrači Barcelone i Bayerna i to na uzvratnom susretu polufinala kada je Bayern pokušavao nadoknaditi zaostatak ali im je na putu stajao sjajni Ter Stegen koji je u jednoj akciji uspio u dva navrata sjajno reagirati i sačuvati mrežu netaknutom. Ter Stegen je slavio ispred Neuera koji je sjajno obranio udarac Gervinhu i Buffona koji je je zaustavio udarac Danija Alvesa.

Na taj način igrači Barcelone uzeli su sve nagrade

 

[touchcarousel id=’2′]

 

 

Share This