NaslovnicaVijestiMesut Ozil demantovao priču koju su ovih dana prenijeli britanski mediji

Mesut Ozil demantovao priču koju su ovih dana prenijeli britanski mediji

Prethodnih dana su mediji sa ‘Ostrva’ prenijeli informaciju da je jedan od najboljih Arsenalovih igrača ove sezone, Mesut Ozil nezadovoljan situacijom u klubu, a ponajviše radom šefa stručnog štaba Arsenea Wengera. Čim su ove priče došle do Meuta Ozila, Nijemac se oglasio na svom Twitter profilu.

Mesut Ozil

“Vidio sam mnogo medijskih priča danas. Arsene Wenger je bio veliki razlog mog dolaska u Arsenal – to se nije promijenilo”, kaže Ozil na ovoj društvenoj mreži.

Njemački reprezentativac igra sezonu za pamćenje u Arsenalu, u ovoj sezoni zabilježio je pet golova i čak 18 asistencija što ga čini najboljim asistentom Premiershipa. Uprkos njegovim sjajnim partijama, Arsenal baš i ne blista ove sezone. Tobdžije su ispale iz Lige prvaka i FA kupa, a u Premier ligi njihov maksimum bi bio eventualno četvrto mjesto koje bi ih vodilo u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Nije nemoguće da Ozil napusti londonski tim ako dobije dobru ponudu u predstojećem prijelaznom roku, Ozil je igrač koji voli osvajati trofeje, a Arsenal mu to baš i ne može ponuditi. Nedavno je bila aktuelno nezadovoljstvo navijača Arsenala radom Arsenea Wengera, ali Wenger neće otići iz Arsenala u kojem je od 1996. godine. Arsene Wenger učvrstio je svoju poziciju u klubu, a kako i ne bi jer je tu već 20 godina, sa Arsenalom je osvojio mnogo toga, kroz klub su prošli razni profili igrača, a samo je on ostajao. Klub u njega ima ogromno povjerenje, a on se trudi to klubu uzvratiti najboljim rezultatima, što mu ove sezone i nije baš pošlo za rukom, no do kraja sezone je ostalo još sedam utakmica.

Već se pisalo i ranije, prvi Arsenalovi ‘pikovi’ u ljetnom prijelaznom roku biće Gonzalo Higuain koj igra sjajno u Napoliju koji pokušava stići Juventusa u Seriji A i Granit Xhaka albanski igrač u redovima bundesligaša, Borussie M’gladbach.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!