NaslovnicaVijestiMesut Ozil: On je oduvijek bio moj idol

Mesut Ozil: On je oduvijek bio moj idol

Vezni igrač Arsenala Mesut Ozil otkrio je kako je legendarni igrač Real Madrida te trenutni trener tog tima, Zinedine Zidane, njegov nogometni idol.

Mesut Ozil otkrio ime svog idola

Francuz, koji je također u svojoj nogometnoj karijeri nosio dresove cannesa, Bordeauxa i Juventusa, smatra se jednim od najboljih igrača svih vremena, a sa reprezentacijom Francuske je osvajao Svjetsko prvenstvo 1998. godine i Europsko prvenstvo dvije godine kasnije.

Ozil je rekao: “Divim se mnogim nogometašima, osobito kreativnim veznim igračima, jer je to također moj način igre. Moj pravi idol oduvijek je bio Zinedine Zidane. Uvijek sam gledao njegove utakmice i sanjao da ću igrati poput njega jednog dana.”

Ozil je krenuo Zidaneovim stopama kada je stigao u Real Madrid, ali to nije zadugo trajalo. Nakon tri sezone u kraljevskom klubu, u ljeto 2013. godine stigao je u Arsenal, čije boje i trenutno brani.

Saznajte bitne informacije prvi!

Međutim, njegova budućnost u klubu iz sjevernog Londona ostaje neizvjesna s obzirom da još nije produžio ugovor koji mu ističe sljedećeg ljeta.

Ove sezone je u Premier ligi kreirao 15 prilika, te imao postotak tačnih dodavanja od 86 posto.

[touchcarousel id='2']

[su_watch_live_football]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

TIP DANA – Četvrtak 25.4: Brighton vs Manchester City

0
Za današnji tip dana smo pripremili utakmicu između Brightona i Manchester Cityja u Premier ligi. Ukoliko želite više besplatnih tipova posjetite nas na Svijet Kladjenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!