NaslovnicaVijestiMesut Ozil postavio uslov čelnicima Arsenala

Mesut Ozil postavio uslov čelnicima Arsenala

Mesut Ozil ove sezone sjajno igra u dresu Arsenala, najbolji je asistent Premiershipa, a pored toga u dresu ‘Topnika’ u 29 utakmica u kojima je nastupao u Premiershipu postigao je pet golova i zabilježio čak 18 asistencija. U Ligi prvaka je u osam utakmica postigoa dva gola. S obzirom na odličan performans njemačkog reprezentativca, mnogi europski klubovi žele dovesti ovog veznog igrača u svoj klub.

Mesut Ozil

Kako prenose engleski mediji, Mesut Ozil je postigao uslov čelnicima Arsenala, i ukoliko ga ispune on će ostati na Emiratesu. Ozil od čelnika londonskog kluba zahtjeva sedmičnu platu od 250.000 eura u novom ugovoru.

Njemački reprezentativac stigao je u Arsenal iz Reala 2013. godine za 42,5 miliona eura čime je oborio Arsenalov rekord, i tako postao uopšte najskuplji njemački igrač. Ozil ove sezone ima priliku oboriti rekord Thierryja Henryja koji drži rekord po broji asistencija u jednoj sezoni – 20. Ozil već ima 18. 27-godišnji igrač turskog porijekla neće imati muka u izboru nove sredine ukoliko do toga dođe, jer je za njega zainteresovano dosta klubova, a Arsenal će pokušati da ga zadrži.

Trener Arsenala, Arsene Wenger koji se u posljednje vrijeme nalazi pod velikim pritiskom rekao je da je uvjeren da će Ozil ostati u sjevernom Londonu, iako traži veliko povećanje svoje plate kao dio pregovora. Ukoliko čelnici Arsenala pristanu na njegove zahtjeve on bi mogao postati najplaćeniji igrač Arsenala u istoriji.

U narednom prijelaznom roku veliki broj igrača Arsenala bi mogao otići iz tima, a navijači se nadaju da to neće biti Mesut Ozil koji je pridobio simpatije navijača svojim partijama i zalaganjem, iako ja za njega zainteresovana Barcelona, prenose britanski mediji.

Ozil je u karijeri, pored Reala i Arsenala nastupao još i za Schalke iz Gelsenkirchena i Werder iz Bremena koji se takmiče u njemačkoj Bundesligi. Reprezentativac je Njemačke još od 2009. godine.

[su_netbet_tv]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!