NaslovnicaVijestiMichael Appleton: Cantona mi je dao najbolji savjet koji sam ikada dobio

Michael Appleton: Cantona mi je dao najbolji savjet koji sam ikada dobio

Trener Oxford Uniteda Michael Appleton otkrio je da je od Erica Cantone dobio najbolji savjet ikada za vrijeme svoje igračke karijere dok je bio član Manchester Uniteda.

eric cantona

Appleton je svoju karijeru počeo upravo u Manchester Unitedu, gdje je napredovao kroz mlade timove prije nego što je konačno postao dio prvog tima 1994. godine. Iako je skupio samo dva nastupa za prvi tim, dijelio je svlačionicu sa mnogim legendarnim igračima, uključujući i Erica Cantonu.

U intervjuu za Daily Maily o iskustvu u Manchester Unitedu, Appleton je rekao: “Najbolji savjet koji sam ikad dobio dao mi je Eric Cantona.”

“Još uvijek se sjećam dana kad je stigao u Manchester United. Tad sam bio veoma mlad, ali jednom prilikom prije utakmice pitao me je ‘U čemu si ti dobar?’ Odgovorio sam mu ‘Čuvanje lopte, osvajanje lopte i trčanje’. On je rekao ‘Ok, osvoji loptu, dodaj mi ju, trči i ja ću te pronaći.'”

“Zatim je otišao, a ja sam ostao tako razmišljajući ‘Pa to je jednostavno, ja to mogu!’ Kasnije sam to uradio na utakmici, nekoliko puta mi je slao lopte, ali ja jednostavno nisam uspijevao postići gol.”

Sada 40-godišnjak, Michael Appleton, nikad nije dobio pravu priliku u Manchester Unitedu, ali je igrao sjajno u Preston North Endu u koji je prešao 1997. godine, a zatim i u West Bromwich Albionu, nakon čega je 2003. godine bio prisiljen završiti karijeru zbog ozbiljne povrede koljena.

Ipak, kao i veliki broj igrača koji su trenirali u klubu, on je bio u mogućnosti izgraditi karijeru u drugim klubovima, a utjecaj velikih igrača kao što su Eric Cantona bez sumnje mu je pomogao u njegovom razvoju.

Eric Cantona se smatra jednim od najboljih pojačanja Sir Alexa Fergusona svih vremena, nakon što je Francuz stigao na Old Trafford iz Leeds Uniteda 1992. godine, a nakon njegovog dolaska Manchester United je postao vodeća sila u engleskom nogometu.

U njegovoj prvoj sezoni u klubu, United je osvojio ligu prekinuvši niz od 26 godina bez titule. U pet godina, koliko je Cantona proveo u klubu, Manchester United je osvojio još tri titule prvaka Engleske i dva FA Kupa.

Noseći kultni broj sedam, Cantona je postigao 82 gola u 185 nastupa za klub prije nego što se pokuvao iz nogometa sa 30 godina 1997. godine.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!