NaslovnicaVijestiMichael Carrick na ljeto prelazi u Unitedovog ljutog rivala?

Michael Carrick na ljeto prelazi u Unitedovog ljutog rivala?

Michael Carrick na ljeto prelazi u Unitedovog ljutog rivala? 34-godišnjem veznjaku na ljeto ističe ugovor sa Manchester Unitedom, a izvještaji ukazuju na to da Arsene Wenger spreman da potpiše engleskog internacionalca.

Michael Carrick na ljeto prelazi u Unitedovog ljutog rivala

Arsenal je spreman da napravi potez za Michael Carricka koji treba da napusti Crvene đavole na ljeto ove godine, prema pisanju Daily Mirrora.

Ugovor engleskog internacionalca ističe u junu, gdje je 34-godišnjaku dozvoljeno da napusti klub, gdje će sretni biti Morgan Schneiderlin i Bastian Schweinsteiger, koji bi radije igrali u sredini veznog reda.

Arsene Wenger će pokušati da nammi bivšeg Tottenhamovog igrača da se pridruži Topnicima, uz izvještavanje Daily Mirrora da je ovo četvrti pokušaj kluba iz sjevernog Londona da dovede Carricka na Emirates stadion.

[su_bet365_watch_live_football_veliki][su_bet365_200_bonus_mali][/su_bet365_watch_live_football_veliki]

Nogometnu karijeru je počeo u juniorima West Hama 1997. godine. Dva puta je išao na posudbe u Swindon i Birmingham, a zatim u 2000/01 sezoni je osigurao mjesto u prvom timu West Hama.

U 2004. godini se preselio u Tottenham za 3.4 miliona funti. Nakon samo dvije godine provedene tamo, Carrick je otišao na Old Trafford za 18 miliona funti.

U Prvoj sezoni osvojio je naslov engleskog prvaka 2006/07. Postao je vrlo važan igrač za United, a naredne sezone je odbranio naslov sa svojom ekipom, a dodao i trofej Lige prvaka u svoje vitrine, nakon što su bili bolji u izvođenju jedanaesteraca protiv Chelseaja.

Pored tih trofeja u dresu Crvenih đavola osvojio je Liga kup, FA Community Shield i Svjetsko klupsko prvenstvo.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!