NaslovnicaVijestiMichael Owen: Louis van Gaal je uništio Manchester United!

Michael Owen: Louis van Gaal je uništio Manchester United!

Bivši engleski reprezentativac i član Manchester Uniteda, Michael Owen, izjavio je da je Louis van Gaal uništio Manchester United loše odrađenim transfer rokom.

owen

Prema mišljenju nekada najboljeg igrača svijeta, Louis van Gaal je glavni krivac za sve loše rezultate Manchester Uniteda u posljednje vrijeme, te za ispadanje iz Lige prvaka, a kao glavni razlog zbog kojeg se sve to desilo naveo je lošu transfer politiku Unitedovog trenera.

Nizozemac je potrošio preko 250 miliona funti tokom 18 mjeseci na klupi “crvenih vragova”, a tokom tog perioda čak 11 igrača je napustilo klub. Owen smatra da bi igrači koji su prodani bez problema mogli igrati u početnoj postavi.

“Smatram da, uz sav novac koji je uložen, tim je lošiji nego što je bio prije njegovog dolaska. Sada bi nam dobro došli igrači koji su napustili klub nakon Van Gaalovog dolaska, i bez problema bi igrali u prvom timu.”

“Imali smo Rafaela, Nemanju vidića, Evansa i Evru kao zadnju četvorku. Zatim Nanija, Kagawu, Cleverleya, Van Persieja i Chicharita u vezi i u napadu. Također bih tu svrstao i Januzaja, te Welbecka. Mislim da samo dva igrača u trenutnom timu zaslužuju biti u početnoj postavi, a to su Chris Smalling i Michael Carrick, i oni bi mogli igrati sa ostalima koji su napustili klub.”

“Igrači koje je pustio su vjerovatno bolji od trenutnih koje United ima, i to se dogodilo nakon svih tih investicija.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!