NaslovnicaVijestiMichel Platini: Karim Benzema nije vrhunski igrač

Michel Platini: Karim Benzema nije vrhunski igrač

Bivši predsjednik UEFA-e Michel Platini kritizirao je svog sunarodnjaka Karima Benzemu izjavivši da on nije vrhunski igrač.

Karim Benzema nije vrhunski igrač

Napadač Reak Madrida u posljednjih nekoliko godina pokazao se kao jedan od najboljih napadača na svijetu, a posebno je impresionirao ove sezone, postigavši 21 gol u 22 odigrane ligaške utakmice.

Međutim, njegov nastup na predstojećem Europskom prvenstvu je upitan nakon kontroverznog slučaja koji uključuje i njegovog suigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuenu.

Francuski reprezentativac je oslobođen optužbi da je ucjenjivao Valbuenu, ali francuski izbornik Didier Deschamps ga nije odlučio pozvati za prijateljske susrete protiv Nizozemske i Rusije, te tako pokrenuo špekulacije da Benzemu nećemo gledati na EURO-u.

Iako je napadač jedan od najvažnijih i najboljih francuskih igrača u posljednjih par godina, Platini je mišljenja da Benzema neće nikome nedostajati ukoliko ne bude pozvan za prvenstvo.

“Ovo je dobra generacija francuskih igrača i trener zna šta radi. Ove dvije stvari će pomoći Francuskoj da ode daleko.”

“Više sam skeptičan oko slučaja Karima Benzema. Postoji mnogo igrača koji igraju za velike klubove, ali Karim Benzema nije vrhunski igrač. On je vrlo dobar, ali zvijezda Real Madrida je Cristiano Ronaldo. Didier Deschamps će odlučiti, ali moramo mu dozvoliti da odluči. On ima moje povjerenje.”

Iako je Benzema postigao 27 golova za svoju zemlju, više nego bilo koji igrač na posljednjoj listi pozvanih igrača, Deschamps ima i drugih opcija u napadu.

Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Andre-Pierre Gignac, Anthony Martial i Alexandre Lacazette su vrlo dobre alternative za tu poziciju.

Ipak, Benzema uživa u jednoj od najboljih sezona u svojoj karijeri, postigavši 33% upućenih udaraca u okvir gola, te kreiravši 33 prilike u La ligi ove sezone.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!