NaslovnicaVijestiMichu: Volio bih ponovo zaigrati za Swansea

Michu: Volio bih ponovo zaigrati za Swansea

Bivši napadač Swansea Cityja Miguel Michu priznao je da bi ponovo volio zaigrati za “labudove” jednog dana, te je dodao da ukoliko bi se vratio u Premier ligu, igrao bi samo za Swansea.

michu

Michu se pridružio timu Swansea 2012. godine kada ga je u klub doveo Michael Laudrup i bio je jedno od najboljih pojačanja te szeone, nakon što je postigao 22 gola u svim takmičenjima i pomogao velškom timu da osvoji Liga kup.

Nakon te sezone Španjolac je privukao mnogo pažnje medija i drugih klubova i, kao rezultat toga, upisao je i prvi nastup za reprezentaciju 2013. godine zbog fantastične forme.

Međutim, 29-godišnjak nije uspio održati taj nivo igre, a prošlu sezonu je proveo na posudbi u Napoliju, koja je prošla razočaravajuće. Otpušten je iz Swansea Cityja početkom ove sezone nakon odluke novog trenera Garyja Monka.

Michu se nakon toga pridružio lokalnom klubu iz Španjolske, Union Popular de Langreu, u kojem već igra njegov brat. Međutim, on priznaje da bi se jednog dana volio vratiti u tim iz Velsa.

“Nedostaje mi to vrijeme, bio sam jako sretan u Swanseaju. To je bila najbolja sezona u mom životu i mojoj karijeri. Nedostaju mi navijači, suigrači, nedostaje mi grad također”, rekao je Michu za BBC Sport.

“Nedostaje mi Premier liga, i ukoliko mognem opet igrati na najvišem nivou, sigurno ću igrati za Swansea. Navijači su uvijek bili uz mene, što je nevjerovatno. Još uvijek se ne osjećam dobro, ali želim ponovo igrati za Swansea jer to je sjajan klub, to je bio moj život. Nemoguće je uzvratiti im ljubav koju su mi pružili, ali volio bih se vratiti.”

“Najbolji način života je da budemo iskreni prema sebi. Ne mogu igrati na najvišoj razini u ovom trenutku. Imao sam ponude iz Engleske još dok sam bio u Napoliju. Međutim, želim biti iskren, volio bih igrati ponovo u najboljoj ligi na svijetu, ali tek kada budem na svom najboljem nivou.”

Michu, koji je bio dio momčadi Swansea Cityja koja je osvojila Liga kup 2013. godine, bio je kultni junak na Liberty stadionu prije povreda koje su mu pokvarile formu.

Trenutno igra u španjolskom četveroligašu i već ima tri gola nakon što je u klub stigao krajem prošle godine.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!