NaslovnicaVijestiMiddlesbrough se vratio u Premier ligu

Middlesbrough se vratio u Premier ligu

Nakon današnjeg remija (1:1) na svom Riversideu sa Brighton & Hove Albionom u poslednjem kolu Championshipa, koji je direktno odlučivao o putniku u Premier ligu.Middlesbrough

Middlesbrough i Brighton su na kraju završili bodovno izjednačeni, no zbog bolje gol razlike, nekadašnji finalista Kupa UEFA je završio kao drugoplasirani, i zajedno sa Burnleyem, koji je ranije obezbijedio promociju, vratio se u najviši rang engleskog fudbala.

Borou je bio dovoljan i bod u današnjoj utakmici, procijenjenoj na oko 170 miliona funti, koliko sleduje timu koji se plasira u Premiership, od TV prava, sponzora i raznih bonusa.

Christian Stuani doveo je Boro u vođstvo u 19. minutu, da bi Dale Stephens početkom drugog poluvremena izjednačio i vratio nadu gostima.

Isti igrač je samo nekoliko minuta kasnije dobio direktan crveni karton zbog oštrog starta na Gastonu Ramirezu, koji je iznijet sa terena na nosilima, i kako je izgledalo, zaradio ozbiljniju povredu.

Brigton će svoju šansju morati da traži u playoffu zajedno sa Hull Cityjem, Derby Countyjem i Sheffield Wednesdayom.

Burnley je ubjedljivim trijumfom (3:0) na gostovanju Charltonu potvrdio šampionsku titulu, sa osvojena 93 boda, četiri više od Middlesbrougha.

[su_sportingbet_premier_league]

Menadžer Boroa, Aitor Karanka, emotivno je reagovao na travnjaku Riversieda nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.

“Kada sam stigao ovdje, pojedinici su mi rekli da sam lud kada sam kazao da mi je cilj da vratim klub u Premier ligu. Dvije i po godine kasnije, plasirali smo se u Premiership”, rekao je španjolski stručnjak, nekadašnji asistent Josea Mourinha u Real Madridu.

Prošle sezone Middlesbrough je zaustavljen od strane Norwich Cityja u finalu playoffa na Wembleyu.

Ovo su parovi polufinala, playoffa (prve utakmice se igraju 13. i 14. maja, a revanši 16. i 17. maja):
Sheffield Wednesday – Brighton & Hove Albion
Derby County – Hull City

Pobjednici će igrati u finalu na Wembleyu 28. maja, u utakmici koja će odlučiti trećeg putnika u Premiership.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!