NaslovnicaVijestiMikel Arteta na korak od preuzimanja Arsenala, a evo tko će mu...

Mikel Arteta na korak od preuzimanja Arsenala, a evo tko će mu biti asistent!

Otkako je legendarni trener Arsenala Arsene Wenger prošlog mjeseca potvrdio kako će napustiti klub ovog ljeta, ne prestaju špekulacije oko toga tko bi ga trebao naslijediti.

Mikel Arteta preuzima Arsenal

‘Francuski profesor’, kako ga nazivaju navijači i igrači, tako odlazi nakon čak 22 godine provedene u klubu iz sjevernog Londona.

Veliki niz bivših igrača kluba i poznatih trenera se povezuje sa preuzimanjem klupe ‘Topnika’, uključujući Massimiliana Allegrija, Željka Buvača, Patricka Vieiru, Thierryja Henryja i Mikela Artetu, a po svemu sudeći novi trener će biti upravo Arteta, koji trenutno obavlja funkciju pomoćnika Pepa Guardiole u Manchester Cityju.

Wenger je i sam podržao bivšeg kapitena kluba, izjavivši u jučerašnjem intervjuu: “On je bio lider, ima dobru strast za nogometom, poznaje klub i zna što je važno u klubu. Sveukupno je kvalitetan, ali ne želim javno utjecati na izbor novog trenera. Vjerujem kako je važno da uprava kluba donese svoju odluku na objektivan način i kada donesu tu odluku, podržat ću ih.”

Španjolski mediji danas pišu da bi, u slučaju da Arteta zaista stigne u Arsenal, njegov pomoćnik bio Xabi Alonso, koji bi se tako vratio u Englesku, gdje je dugo vremena nosio dres Liverpoola. 36-godišnjak, koji je karijeru završio prošlog ljeta u Bayern Munchenu, trenutno je u potrazi upravo za takvom prilikom, s obzirom da je nedavno priznao kako mu je plan postati trener.

Njih dvojica su kao dječaci prve nogometne korake učinili zajedno u španjolskom amaterskom klubu Antiguoku iz San Sebastiana, koji je filijala Real Sociedada. Xabi Alonso je na Anoetu otišao 1999. godine, dok je Arteta dvije godine ranije otišao u Barceloninu popularnu školu La Masiju, i obojica su izgradili sjajne karijere. Međutim, nakon tog rastanka, više nikad nisu nastupili zajedno na klupskom nivou. Naime, Arteta je u Real Sociedad stigao u julu 2004. godine iz Rangersa za četiri miliona eura, dok je Xabi Alonso samo mjesec dana kasnije otišao u Liverpool u transferu vrijednom 16 miliona eura.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!