NaslovnicaVijestiMilan najavio gradnju potpuno novog stadiona koji će moći primiti 70.000 gledatelja

Milan najavio gradnju potpuno novog stadiona koji će moći primiti 70.000 gledatelja

Vlasnici bivšeg europskog nogometnog prvaka AC Milana najavili su u četvrtak planiranje izgradnje potpuno novog stadiona. Cilj je omogućiti Rossonerima da se ravnopravno natječu s elitnim momčadima na kontinentu, izjavio je njihov izvršni direktor Gerry Cardinale.

Na Financial Times Business of Football Summitu u Londonu, Cardinale je izjavio da će klub dobiti ‘novi stadion sa 70.000 sjedala’. Istaknuo je da ova inicijativa neće koristiti samo Milanu, već će imati pozitivan utjecaj na Italiju i Serie A, izjavio je Cardinale.

AC Milan i gradski rival Inter već neko vrijeme razmatraju ideju napuštanja povijesnog stadiona San Siro, koji se trenutno nalazi pod vlasništvom lokalnih vlasti, kako bi izgradili svoje odvojene stadione na periferiji grada.

“Planiram osnovati tvrtku koja će biti odgovorna za izgradnju ovog stadiona, a nakon toga iskreno želim da ista tvrtka preuzme izgradnju stadiona i za ostale momčadi u Serie A”, izjavio je osnivač investicijske tvrtke RedBird Capital, koja je 2022. godine stekla kontrolni paket dionica AC Milana putem ugovora vrijednog oko 1.2 milijarde eura.

Legendarni Šveđanin Zlatan Ibrahimović izrazio je svoje osjećaje prema San Siru, opisujući ga kao mjesto koje nosi ‘sjajna sjećanja’, no istaknuo je kako uvijek postoji prostor za ‘novi početak za sve’. Ibrahimović, koji je završio svoju igračku karijeru u Milanu 2023., trenutno obavlja funkciju višeg savjetnika vlasnika kluba.

Prošlog tjedna, gradske vlasti Milana izrazile su interes za moguću suradnju s klubovima na potencijalnom renoviranju San Sira. AC Milan se ponosi sedam puta osvojenim naslovom europskog prvaka, no posljednji put su slavili 2007. godine.

Najnovije vijesti

Jurgen Klopp: Jako mi je žao, ispričavam se i suosjećam s...

0
Liverpool je doživio značajan udarac u svojim ambicijama osvajanja prvenstva. Na Goodison Parku, u gradskom derbiju, pretrpio je poraz od Evertona rezultatom 2:0. Liverpool...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!