NaslovnicaVijestiMino Raiola objasnio zašto Gianluigi Donnarumma ne želi produžiti ugovor sa Milanom

Mino Raiola objasnio zašto Gianluigi Donnarumma ne želi produžiti ugovor sa Milanom

Agent Gianluigija Donnarumme Mino Riola objasnio je kako mladi golman Milana nije produžio ugovor s klubom jer je dobio prijetnje smrću.

Zašto Gianluigi Donnarumma ne želi produžiti ugovor sa Milanom

18-godišnji Donnarumma je naljutio navijače Milana prošle sedmice kada je potvrđeno da neće potpisati novi ugovor sa talijanskim klubom. Donnarumma, koji je povezivan sa odlaskom u Juventus, Manchester United i Real Madrid, smatra je legendarnim nasljednikom istoimenjaka Buffona.

Njegov agent Raiola je priznao da je Gianluigi želio potpisati novi ugovor, ali je promijenio odluku nakon što je dobio prijetnje smrću od strane navijača.

Raiola je za Sky Sport Italiju izjavio: “Situacija je postala previše nasilna i neprijateljska, tako da nije bilo povratka. Napravili smo odluku koju nismo htjeli napraviti.”

“Ona nema nikakve veze sa novcem. Prijetili su nam, Donnarumminoj porodici su prijetili. Klub mu je prijetio da neće igrati više, a navijači su mu prijetili smrću. Ne možete zadržati igrača u klubu prijeteći mu.”

“Sada postoji veliki rizik da će presjediti na klupi godinu dana. Nikad nismo ni stigli razgovarati sa klubom o novcu i otkupnim klauzulama. On je bio spreman potpisati novi ugovor, bez ikakvog razmišljanja. Međutim, klub je odustao od pregovora i stvorio trenutnu situaciju.”

“Milan je kriv zbog gubitka Donnarumme. On mi je rekao da nema potrebe nastavljati pregovore kad ga ti isti ljudi vrijeđaju i prijete njemu i njegovoj obitelji.”

Raiola je također priznao da trenutno on i njegov klijent ne pregovaraju sa drugim klubovima: “Nisam razgovarao ni sa jednim klubom. Nemamo nikakvih dogovora trenutno.”

“On je imao ponude Juventusa, Real Madrida i drugih velikih klubova sa samo 14 godina, i da je tada htio otići otišao bi. Uvjeravam vas da neće biti nepromišljenog transfera.”

[su_no1forfootball]

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!