NaslovnicaVijestiMiralem Pjanić na meti engleskog velikana

Miralem Pjanić na meti engleskog velikana

Igrač Rome i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Miralem Pjanić vrlo lako bi mogao karijeru nastaviti u engleskom Premiershipu, ako je vjerovati pričama koje su ‘lansirale’ italijanski mediji.

Miralem Pjanić

Kako prenosi La Gazetta dello Sport, vezni igrač italijanskog t ima na meti je Manchestera Cityja koji je spreman da plati čak 35 miliona eura za bosanskohercegovačkog igrača. Pored Cityja, još par kluba bi željelo da vidi Pjanića u svojim redovima, a najzvučniji među njima je Paris-Saint Germain.

Pomenuti list prenosi da je Antonio Conte, trener Chelseaja već započeo pregovore sa igračem Rome, Radjom Nainggolanom kojeg želi vidjet u svom timu, a i to nije tako nemoguće s obzirom da Roman Abramovič već duže vrijeme sprema reforme u timu jer je Chelsea ove sezone negativno iznanadio, kako njega tako i sve navijače ‘Bluesa’.

Miralem Pjanić je nedavno izjavio da je spreman pregovarati sa klubovima ukoliko je neko zainteresovan za njegove usluge, a interesovanje Manchester Cityja i PSG-a nije komentarisao. Roma i Manchester City već su sarađivali u posljednjih godinu dana, kada je još jedan bh. igrač, Edin Džeko napravio transfer iz engleskog kluba u Romu.

Miralem Pjanić pažnju na sebe je skrenuo odličnim partijama u Romi, bh. reprezentativac je odličan izvođač slobodnih udaraca što je njegov najveći adut. Međutim, nerijetko su ga kritikovali navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine zbog nezalaganja na utakmicama reprezentacije, ali u posljednjoj utakmici reprezentacije protiv Švajcarske Miralem Pjanić je postigao sjajan gol iz slobodnjaka i tako ‘začepio’ usta kritičarima.

Svoju profesionalnu fudbalsku karijeru, Miralem Pjanić je započeo u Metzu za koji je nastupao u periodu od 2007. do 2008. godine, a potom njegov talenat primjeđuje Lyon koji ga 2008. godine dovodi u svoje redove za 7,5 miliona eura. Od 2011. godine nastupa u Romi u koju je prešao za 11 miliona eura. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je debitovao 2008. godine.

[excerptlist num=5 ]

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!