NaslovnicaVijestiMiralem Pjanić stiže na Stamford Bridge!?

Miralem Pjanić stiže na Stamford Bridge!?

Prema pisanju engleskih medija vezni igrač AS Rome Miralem Pjanić na meti je londonskog Chelseaja, koji će poslati ponudu za njega na kraju sezone.

Selektor Irske ima veliki plan za Pjanića

Sve je izvjesnije da će Antonio Conte preuzeti klub sa Stamford Bridgea ovog ljeta, nakon što mu istekne ugovor sa reprezentacijom Italije nakon Europskog prvenstva.

Prema pisanju The Timesa, talijanski stručnjak je zatražio od čelnika “Plavaca” da dovedu Pjanića, koji bi bio zainteresovan za odlazak u zapadni London.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine igra u Romi već pet godina, i za to vrijeme je postao jedan od najboljih veznih igrača u Europi, a prema pisanju Gazzete dello Sport čak je i Barcelona bila zainteresovana za njegove usluge.

Međutim, čini se da je Chelsea sada favorit u dovođenju 25-godišnjaka, koji je spreman doći u London iako “Plavci” sljedeće sezone po svemu sudeći neće igrati u Ligi prvaka. Pored Pjanića, Conte dodatno želi pojačati vezni red svog novog kluba, te je zainteresovan i za kupovinu njegovog timskog kolege Radje Nainggolana.

Međutim, teško je za očekivati da obojica napuste rimsku “Vučicu”, jer su ove sezone njih dvojica ključni vezni igrači. The Times navodi da Pjanić ima otkupnu klauzulu u ugovoru postavljenu na 31 milion funti, a toga su svjesni u Chelseaju, koji su već ušli u pregovore sa čelnicima Rome.

Razumljivo je da Chelsea neće imati nikakvih problema oko plaćanja njegove klauzule, kao ni oko plaće koja trenutno iznosti 60,000 funti tjedno, a vjerovatno bi se znatno povećala ukoliko Pjanić prihvati ponudu londonskog kluba.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!