NaslovnicaVijestiMislili ste da je Ronaldova statua očajna?! Pogledajte tek na šta liči...

Mislili ste da je Ronaldova statua očajna?! Pogledajte tek na šta liči ovo!

Poslije statua Cristiana Ronalda i Diega Maradone, još jedna ovih dana izaziva podsmijeh (najblaže rečeno) na društvenim mrežama.

U Gani već neko vrijeme stoji, a tek sada putem društvenih mreža je došla do očiju širom svijeta, statua posvećena Michaelu Essienu.

Nekada jedan od najboljih defanzivnih vezista svijeta, čiju su karijeru usporile i njen pun procvat sprečile brojne ozljede, trenutno igra za indonežanski Persib.

Urnebesna statua je brzinom svjetlosti obišla društvene mreže, koje naravno vrve od posprdnih komentara i pošalica na račun Essienove statue, a neke su otišle dotle da je na slici na kojoj su Ronaldo i Essien na treningu Reala, odrađena fotomontaža sa njihovim licima na statuama, što možete vidjeti u nastavku teksta.

[su_no1forfootball]

Naravno, u rodnoj Gani Essien je jedan od najvećih nogometnih heroja, što je nepoznati umjetnik dokazao ovom (veoma čudnom) statuom.

Essien je započeo karijeru u klubu Liberty iz Gane. Nakon nastupa za reprezentaciju za igrače mlađe od 17 godina 1999. godine privukao je pažnju mnogih europskih klubova među kojima je bio i Manchester United koji ga je doveo na probu u travnju 2000.

Srpnja 2000. Essien se seli u Francusku i postaje član Bastije. U početku nije bio u prvom planu, međutim, česte ozljede igrača koji su igrali u obrani i na sredini terena, osigurali su mu mjesto u momčadi.

statua

Nakon nekoliko izvrsnih partija, francuska javnost uspoređuje ga s Patrickom Vierom. Essien je proveo tri sezone u klubu prije plasmana u Kup UEFA gdje je Michael bio jedan od najboljih igrača te sezone u kojoj je postigao 6 golova.

Ubrzo nakon toga, uslijedile su ponude od Paris Saint-Germaina, Olympique Lyona i Marseillea. Essien je uskoro prihvatio Lyonovu ponudu, koja je iznosila 7,8 milijuna eura. Osvajao je Ligue 1 dvije uzastopne sezone (2004, 2005.) i izabran je kao najbolji igrač francuskog prvenstva 2005. godine.

Essien je na ljeto 2005. potpisao ugovor s Chelseajem vrijedan 24,4 milijuna eura, kada je, u to vrijeme, bio najskuplji afrički nogometaš u povijesti. Sa Chelseajem je osvojio Premier ligu 2006. i 2010. i tri FA Kupa i Liga kup 2007. godine. U sezoni 2006/07. izabran je za Chelseajevog najboljeg igrača te sezone.

Iz Chelseaja je otišao na posudbu u Real Madrid, za koji je odigrao 35 utakmica u svim natjecanjima, a potom je kao slobodan igrač prešao u Milan, gdje se zadržao godinu i po dana, a nakon toga se preselio u Panathinaikos.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!