NaslovnicaVijesti"Mislio sam da je Leicester ragbi klub!"

“Mislio sam da je Leicester ragbi klub!”

Iako je ekipa Leicestera kiksala u 28. kolu engleske Premier lige odigravši samo 2:2 na svom stadionu protiv West Bromwich Albiona, ipak su povećali svoju prednost nad konkurentima, zahvaljujući sinoćnjim porazima Arsenala od Swanseaja i Tottenhama od West Hama.

Mislio sam da je Leicester ragbi klub!

Leicester City je definitivno najprijatnije iznanađenje ove sezone u fudbalskom svijetu, a momci koje sa klupe predvodi iskusni trener Caudio Ranieri nastavili i dalje da žive svoj san i zaista izgledaju kao ekipa koja bi mogla da osvoji titulu engleskog prvenstva.

Definitno, svi igrači Lisica ove sezone igraju sjajno, ali pored napadača Jamieja Vardyja, najboljeg strijelca ekipe i prvenstva, jedan od najzaslužnijih igrača za ovaj uspjeh Leicestera je svakako fantastični Alžirac Riyad Mahrez.

Mahrez je u Leicester stigao u početkom 2014. godine iz francuskog Le Havrea i tada su Lisice još uvijek igrale u Championshipu. Sjajni krilni napadač priznao je da je mislio da se radi o ragbi klubu kada su ga ljudi iz Leicestera prvi put kontaktirali u vezi transfera.

“Moram da budem iskren, tada nisam znao da Leicester ima i fudbalski tim, mislio sam da samo imaju ragbi tim. Nisam čuo za njih jer sam samo pratio Premiership, a oni su bili u nižim ligama. Malo me i sramota toga. Prvo nisam bio siguran trebam li dolaziti, ali onda sam došao i vidio odlične uvjete u kojima rade. Ne želim zbog potpisa, ovo je najbolji klub za koji sam igrao u dosadašnjoj karijeri“, rekao je Mahrez za FourFourTwo.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Alžirac se dotakao i tekuće sezone u kojoj Leicester igra fantastično i prava su senzacija, te su tako pokupili simpatije ogromnog broja ljubitelja fudbala. “Imamo odličnu sezonu i nadam se da ćemo nastaviti igrati u ovom ritmu. Do kraja je sve moguće”, dodao je Mahrez.

Mahrez je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 14 pogodaka, a upisao je i 11 asistencija i s razlogom se dovodi u  vezu sa velikanima kao što su Barcelona i Arsenal, tako da ćemo ovog sjajnog krilnog napadača vrlo brzo gledati u dresu nekog drugog kluba.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!