NaslovnicaVijestiSuarez: Mislio sam da ne posjedujem kvalitet za Barcelonu!

Suarez: Mislio sam da ne posjedujem kvalitet za Barcelonu!

Urugvajski fudbaler Luis Suarez naprosto briljira ove sezpne, a u izjavi za španske medije je otkrio da nije mislio da posjeduje dovoljan kvalitet da igra za Barcelonu, ali je dodao da se vremenom privikao na stil igre Katalonaca i da sada jednostavno uživa.

Luis Suarez

Suarez je u Barcelonu stigao iz Liverpoola 2014. godine nakon sjajnih igara u dresu Redsa, a sa španskim klubom je već do sada osvojio Primera ligu, Kup kralja, Superkup Španije, Ligu prvaka, Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo. Zaista impresivno.

Ali, na samom početku njegovog boravka u Barceloni, stvari nisu išle baš najbolje. Naime, Suarez je zbog suspenzije Svjetske fudbalske federacije morao da pauzira čak četiri mjeseca, jer je na Mundijalu u Brazilu ugrizao italijanskog reprezentativca Giorgia Chiellinija.

“Istina je da dosta dugo nisam mislio da imam potreban kvalitet da nastupam u Barceloni. Kvalitet ekipe je nevjerovatan, plus na sve to dodate koliko im je teško oduzeti loptu… Privilegija je biti dio takvog kolektiva”, rekao je Suarez.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Suarezu je trebalo dosta vremena da se privikne na stil igre katalonskog kluba, ali to je sada sve iza njega, prebrodio je sve krize i u tandemu sa Messijem i Neymarom briljira i ruše sve moguće rekorde.

“Nikada nisam mislio da ću biti Barcina “devetka”, ali sam oduvijek sanjao da budem u timu s najboljim na svijetu poput Lea Messija, Neymara, Inieste…”, rekao je Suarez.

“Početkom prošle godine sam se privikao na njihov stile igre, na čuvenu ‘tika-taka, na njihove pokrete, na saigrače… Uklopio sam se dobro u ekipu i zbog toga sam iznimno sretan”, kazao je Urugvajac.

Suarez je do sada u svim takmičenjima upisao 86 nastupa za Barcelonu i pri tome postigao nevjerovatnih 68 golova. Sigurno da će i u sutrašnjem El Clasicu biti jedna od najvećih prijetnji po gol Madriđana.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!